Imatge d'un dia primaveral a Sant Climent Sescebes

Temps encara una mica mogut, a l’espera de molta més calma: Previsió a Catalunya el dijous 5 de maig del 2022

Les nuvolades de tarda deixaran encara alguns xàfecs, sobretot en comarques de Barcelona. Les temperatures seguiran pujant amb situació més tranquil·la els dies vinents

La dinàmica primaveral de les últimes jornades encara es mantindrà el dijous, 5 de maig, però cada cop amb més calma. De moment, encara aquest dijous tindrem nuvolades que a la tarda deixaran nous xàfecs i alguna tempesta local. Aquest cop, els ruixats es concentraran força a les comarques de Barcelona, podent arribar també a la mateixa costa.

Una jornada més variable en aquests punts sense descartar algun ruixat a zones properes i al Pirineu. Més sol com més al sud, Ponent i Empordà amb temperatures semblants o pujaran més al sud i una mica de mestral i tramuntana. Els dies vinents les nuvolades de tarda aniran clarament a menys amb més calma i ambient d’estiuet.

Restes de xàfecs

Si ens fixem en l’estat del cel, encara quedaran restes d’inestabilitat aquest dijous. Les nuvolades creixeran a partir de mig matí o migdia i deixaran nous xàfecs dispersos i, fins i tot, alguna tempesta. A diferència de dies enrere, aquesta vegada els ruixats es concentraran a punts de les comarques de Barcelona.

Fins i tot pot arribar a ploure a la mateixa línia de la costa barcelonina en algun moment. Seran fenòmens irregulars que també es poden repetir en zones properes del nord de Tarragona i sud de Girona, així com al Pirineu.

Més sol i calma com més al sud, Ponent i la Costa Brava, tendència que guanyarà terreny els dies vinents. El vent de tramuntana i mestral es deixarà sentir una mica als dos extrems de Catalunya, Especialment al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 5 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 5 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Alguns canvis en les temperatures

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants en general, però ja pujaran més al sud, localment de forma clara. També poden baixar de forma transitòria a la cara nord del Pirineu. La majoria de màximes es mouran dels 19º als 24º, localment més altes a Ponent i l’Ebre i més baixes al Pirineu i zones properes.

Més calma i estiuet els dies vinents

De cara als propers dies, la calma guanyarà més terreny i pràcticament no s’esperen ruixats a gran part de Catalunya. El sol serà el protagonista i les temperatures pujaran més arreu amb ambient d’estiuet. Moltes màximes se situaran entre els 20º i 25º, però se superaran aquestes xifres a les zones més càlides.