La calor i la xafogor no donen treva i seran cada cop més fortes: Temps a Catalunya el dijous 6 d’agost

Les temperatures faran cada dia un salt més cap endavant i l’ambient serà molt pesat en conjunt sense pluges

Imatge d'una sortida de sol a Sant Pol de Mar, al Maresme
La calor serà cada cop més intensa aquests propers dies | Ramon Camprubí

La calor intensa anirà cada cop a més i no donarà treva de cara a les properes hores. No estem davant de cap episodi excepcional ni calor fora del normal, ni de bon tros, però venim d’una clara refrescada i les màximes, de cop, aquest dijous, 6 d’agost, ja es mouran entre els 31º i 36º a molts punts, i més que pujaran divendres. Tot plegat amb sol en conjunt i sense pluges a la vista.

Cada cop més calor

Pel que fa a la calor, aquest dijous notarem una pujada clara dels termòmetres amb ambient molt pesat de ple estiu al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 31º i 36º, si bé al Pirineu i al litoral se situaran entre es 27º i 33º, però amb una sensació clara de xafogor que anirà a més. De cara als següents dies, aquest ambient pesat cada cop serà més marcat.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Sense pluges enlloc

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera un dia radiant dijous a tot arreu, amb tan sols algun núvol baix puntual en trams de la costa sense més conseqüències. No s’esperen xàfecs ni tempestes enlloc, ni tan sols nuvolades de tarda al Pirineu. En definitiva, una jornada radiant per aprofitar a totes les comarques.

Calor molt pesada

Entre divendres i el cap de setmana, les temperatures pujaran encara més i es poden arribar a fregar els 40º de nou a Ponent i la vall de l’Ebre. No es registraran els extrems de l’onada de calor de la setmana passada, però la calor serà molt pesada amb xafogor marcada a la costa, on tornaran les nits tropicals generals. Venen dies de ple estiu i de suar molt.


Comentaris

envia el comentari