Imatge dels Reis d'Orient a Tona, Osona

Abriguem-nos per rebre els Reis, el fred d’hivern ens acompanyarà gran part del pont

El canvi radical de temps que ens ha retornat de cop l’hivern seguirà els dies vinents. El sol i el vent seran els protagonistes i només plourà o nevarà al Pirineu

Ja tenim aquí el canvi radical de temps que ha posat punt final a la calor extraordinària i de rècord que hem tingut aquest Nadal. Els Reis d’Orient arriben a casa nostra carregats de regals, però també de temperatures hivernals i fredes ja normals per l’època. Esperem una nit de Reis molt freda i amb glaçades fora de les zones amb vent, situació que es mantindrà el dijous.

La ventada de mestral i tramuntana seguirà al sud de Catalunya i a l’Empordà les hores vinents, però la calma dominarà a la resta. La tongada de xàfecs ja és història i la nit de Reis serà força tranquil·la. Tan sols quedarà algun ruixat local entre Barcelona i Girona i neu feble i desapareixent a la cara nord del Pirineu.

A la resta tindrem cel serè i, fora de les zones amb vent, la temperatura caurà en picat amb fred de cru hivern i glaçades. El dia de Reis serà fred i hivernal amb vent encara a les mateixes zones però sol radiant a la resta. Una situació que es mantindrà semblant durant quasi tot el pont, amb força sol i calma i ventades que no desapareixen.

Tan sols arribaran a partir de divendres noves precipitacions a la cara nord del Pirineu amb neu que anirà pujant pel damunt dels 1000 metres. Les temperatures també aniran remuntant a poc a poc, sobretot de dia, però lluny quedarà la calor atípica dels dies anteriors. Per tant, per a tothom que tingui pont aquests dies podreu gaudir d’un temps força encalmat a gran part de Catalunya.

Mapa de previsió a Catalunya el 6 de gener del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Dijous 6 de gener: Dia de Reis

Pel que fa al dia de Reis, el dijous 6 de gener, ens llevarem amb fred de cru hivern i glaçades a molts punts no afectats pel vent. El sol radiant dominarà amb calma i sense precipitacions enlloc amb el permís d’algunes boires matinals a l’interior.

Quedaran restes de vent al sud i a l’Empordà que aniran a menys al llarg del dia  i el fred serà moderat de dia. Una jornada plenament hivernal amb valors sota zero de nit a molts punts de l’interior i moltes màximes de 7º a 13º.

Resta del pont de Reis

De cara als dies vinents, en què molta gent té pont, seguirem amb ambient hivernal i un temps tranquil però no del tot. El vent de mestral i tramuntana seguirà bufant a estones amb ganes a la meitat sud i a l’Empordà. És probable que entre dissabte i diumenge bufi més de ponent i es deixi notar a més punts del centre de Catalunya.

Tot plegat amb força sol i tan sols arribaran fronts atlàntics a la cara nord del Pirineu. En aquesta zona s’esperen noves precipitacions entre divendres i el cap de setmana. La cota de neu anirà pujant a poc a poc i se situarà pel damunt dels 1000 metres, arribant fins i tot als 1500.

No es descarten diumenge nuvolades amb algun ruixat local al nord-est del territori. Tret d’aquests aspectes, la calma dominarà amb nits fredes i plenament hivernals. No obstant, de dia els termòmetres s’aniran recuperant a poc a poc, però ni de bon tros ens aproparem als valors primaverals dels darrers dies.