Imatge d'un cel rogent a Olèrdola, Alt Penedès

L’anticicló guanya la partida i fort contrast entre el dia i la nit: Temps a Catalunya el dijous 7 d’octubre

El vent anirà a la baixa sobretot al sud i el sol dominarà a la majoria de comarques. Compte amb els refredats, passarem de les jaquetes del matí a la bonança al migdia

El temps ha estat una mica mogut dimecres amb vent al sud i Empordà i núvols i algun ruixat a la costa de Barcelona. Una situació que anirà clarament a millor de cara a aquest dijous, 7 d’octubre, ja que l’anticicló s’apoderarà de Catalunya. Esperem que els núvols del litoral central vagin a menys i el sol dominarà en conjunt sense precipitacions.

A més, el vent de mestral acabarà desapareixent al llarg del dia i la tramuntana afluixarà una mica a l’Empordà. Tot plegat amb temperatures mínimes que baixaran i tindrem un fort contrasttèrmic entre el dia i la nit. Passarem del fred i jaquetes del matí a un migdia de molta bonança, compte amb els refredats.

Calma anticiclònica en general

Pel que fa a l’estat del cel, al matí encara hi haurà alguns núvols baixos costaners, sobretot a la zona de Barcelona. No es descarta algun plugim de matinada, però en conjunt no esperem pluja aquest dijous. Aquests núvols tornaran a anar a més a partir del vespre, però el sol dominarà en aquestes zones durant el dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 7 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

A la resta, el sol serà el clar dominador amb el permís d’algunes pinzellades puntuals de núvols prims i boires matinals. Una jornada anticiclònica per aprofitar i amb vent de mestral que també acabarà desapareixent del sud. Tan sols la tramuntana seguirà manxant a l’Empordà, però anirà perdent força amb el pas de les hores.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Fort contrast tèrmic: temps de refredats

Si ens fixem en les temperatures, la gran notícia serà el fort contrasttèrmic que tindrem entre el dia i la nit. Les mínimes baixaran més, sobretot a punts del litoral i prelitoral on hi haurà menys intervals de núvols. Viurem unes primeres hores de plena tardor amb fred i jaquetes imprescindibles.

No obstant, al migdia farà bonança amb ambient suau o una mica càlid. Les màximes pujaran més al Pirineu i nord-est, i la majoria es mouran entre els 20º i 25º, més baixes al Pirineu. Haurem d’escollir molt bé quanta roba a capes agafem abans de sortir al carrer al matí, compte amb els refredats.

Anticicló a mitges els propers dies

De cara als dies vinents, l’anticicló seguirà dominant en conjunt. No obstant, ens impulsarà vents de mar cap a terra més humits i això farà augmentar els intervals de núvols. Això passarà sobretot al litoral i prelitoral, on es poden escapar nous ruixats dispersos.

Una situació indefinida i lluny de les borrasques, però que haurem d’anar seguint amb atenció. Tot plegat amb temperatures semblants, però compte perquè allà on hi hagi núvols pujaran les mínimes i baixaran les màximes amb fresca. En definitiva, temps en conjunt poc mogut i de plena tardor.