IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ambient encara més primaveral amb migdia de màniga curta: Temps a Catalunya el dijous 9 d'abril del 2020

Aquest dijous deixarem enrere els núvols que hem tingut aquestes darreres jornades, però seguirem amb xàfecs primaverals al Pirineu. Ambient molt suau de cara a la segona meitat de la Setmana Santa

Imatge d'uns núvols de tempesta
El temps canviarà de forma important a partir de diumenge a la nit | Arxiu

Aquest dimecres encara hi ha hagut restes d'intervals de núvols a molts punts de Catalunya, però la gran novetat han estat els ruixats i les tempestes que han afectat al Pirineu, les primeres amb cara i ulls de la temporada. Aquest dijous, 9 d'abril, encara quedaran restes de núvols a primeres hores al litoral, però desapareixeran ràpidament amb el pas de les hores i gaudirem d'un bon sol arreu amb temperatures clarament més altes. Tot i això, al Pirineu, seguirà la inestabilitat i, al llarg de la tarda, apareixeran altre cop tempestes primaverals. Al llarg de les pròximes jornades, es mantindrà la mateixa tònica de temps.

Termòmetres a l'alça sense aturador

Aquest dijous, 9 d'abril, ens llevarem amb valors clarament menys freds que en jornades anteriors i pràcticament ja no glaçarà a cap indret de Catalunya fora de zones de l'Alt Pirineu. Les temperatures tornaran a quedar per sobre dels 10ºC a tot el litoral, entre 7 i 9ºC al prelitoral i entre 5 i 7ºC a gran part de l'interior.

El més destacable, seran els valors que s'assoliran al llarg del dia, amb més sol, les temperatures pujaran clarament i els 20ºC sovintejaran a tot l'interior, mentre que a la costa amb la marinada, els termòmetres quedaran més frenats al voltant dels 17ºC. Tant a ponent, com al pla de Bages, es podrien arribar a fregar els 24ºC en els punts més càlids.

Més sol, però més tempestes al Pirineu

Aquest dijous farà més sol a gran part del territori català i els núvols del matí es trencaran ràpidament amb el pas de les hores i deixaran pas a una tarda molt més assolellada gairebé arreu, excepte al Pirineu.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous 9 d'abril a Catalunya | Catalunya Diari

Serà al Pirineu on haurem d'estar més pendents del temps, sobretot si voleu fer rentadores, tingueu present que al matí hi farà sol, però a partir de migdia creixeran nuvolades i durant la tarda s'acabaran produint xàfecs de tarda. No es descarta que, localment, les tempestes vagin acompanyades de calamarsa. La cota de neu quedarà molt alta, per sobre dels 2.200 metres.

Molta calma els propers dies

A partir de divendres, l'anticicló centre europeu s'imposarà més clarament i el cel serè predominarà a gran part de Catalunya, però al Pirineu durant les tardes seguiran havent-hi xàfecs i tempestes típiques de primavera dia si, dia també, deixant un ambient clarament més fresc respecte als matins.

Les temperatures aniran pujant al llarg de la setmana i és probable que durant el pont de la Setmana Santa, divendres sobretot, es puguin assolir amb certa facilitat valors superiors als 25ºC a molts indrets de ponent, interior de la vall de l'Ebre i a la Catalunya central. A la costa, les marinades estaran molt probablement a l'ordre del dia i això impedirà que els termòmetres superin els 20ºC amb facilitat.

El temps a Barcelona

Aquest dijous a la capital catalana s'espera cada cop més sol a mesura que avanci el dia. A primeres hores els núvols baixos encara seran protagonistes, però al llarg de la tarda el sol acabarà dominant clarament. Temperatures més altes, tant nocturnes com diürnes.

El temps a Tarragona

Dijous encara amb núvols a primeres hores, però les clarianes s'aniran imposant al llarg del dia. Temperatures clarament més altes, de nit ja no es baixarà dels 12ºC i de dia els valors quedaran al voltant dels 18ºC.

El temps a Girona

Dijous assolellat a la capital gironina, un cel que es mantindrà serè durant tota la jornada. Les temperatures pujaran clarament. Màximes al voltant dels 21ºC a la ciutat i mínimes al voltant dels 7ºC. Ambient primaveral al migdia.

El temps a Lleida

Dijous radiant a Lleida, potser amb alguna boira matinal que escamparà ràpidament. Matí poc fred i migdia totalment primaveral amb un cel radiant. Temperatura mínima al voltant dels 7ºC i màximes que fregaran els 23ºC.

El temps a Sabadell

Aquest dijous a la co-capital del Vallès Occidental s'espera cada cop més sol a mesura que avanci el dia. A primeres hores els núvols encara seran protagonistes, però al llarg de la tarda el sol acabarà dominant clarament. Temperatures més altes, tant nocturnes com diürnes. S'assoliran els 20ºC al migdia.

El temps a Terrassa

Finalment, aquest dijous a l'altre co-capital del Vallès Occidental s'espera també més sol a mesura que avanci el dia. Temperatures més altes, tant nocturnes com diürnes. S'assoliran els 20ºC al migdia i de nit no es baixarà de 10ºC.


Comentaris

envia el comentari