‘Calor’ dilluns i canvis dimecres: setmana poc hivernal i sense ensurts

Aquest inici de setmana vindrà protagonitzat per un dilluns primaveral a l'espera que arribin petits canvis a mitjans de setmana

Imatge d'una sortida de sol des de les vies de l'AVE
Aquest dilluns vindrà protagonitzat per un ambient totalment primaveral | Arxiu

Aquesta setmana començarà amb un dilluns plenament primaveral amb temperatures que tornaran a superar els 20ºC a molts indrets a causa dels vents terrers que arribaran reescalfats a la costa. Tot i això, aquest ambient tan càlid no tindrà continuïtat i de cara a mitjans de setmana arribarà una línia frontal que ens provocarà una notable davallada dels termòmetres i alguns ruixats al nord del territori.

Dilluns d'abril, a ple febrer

Aquest dilluns ens llevarem amb temperatures molt poc fredes i només tindrem algunes boires a les fondalades de l'interior que es desfaran ràpidament amb el pas de les hores. El sol dominarà a tot Catalunya pràcticament sense ni un sol núvol i l'entrada d'un lleuger vent de ponent a partir de migdia, provocarà que les temperatures s'enfilin a tot el litoral.

Es superaran àmpliament els 20ºC a tot el litoral i prelitoral i localment, en alguns indrets, es podria arribar als 22 o 23ºC. Destacar també que tant a ponent com a les terres de l'Ebre, es podran assolir també aquests valors, fins i tot, en alguna vall pirinenca es podrien fregar els 20ºC.

Mapa de símbols previst per Catalunya
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns | Catalunya Diari

Dimarts d'impàs

Aquest dimarts serà una jornada de transició. Les temperatures tornaran a baixar a causa de l'entrada de vents humits marítims i els termòmetres quedaran al voltant dels 16-17ºC. És a dir, respecte a dilluns, en alguns indrets de la costa, el termòmetre podria baixar més de 5ºC.

Com a novetat, també apareixeran alguns núvols baixos entre Barcelona i Girona i no es descarta alguna gotellada residual, molt poca cosa en principi.

Petit canvi a meitats de setmana

Dimecres ens arribarà un canvi de temps en forma de descens dels termòmetres i alguns ruixats. Preferentment dominaran els núvols, però no es descarta que a últimes hores del dia i sobretot durant la tarda, els ruixats puguin aparèixer a les comarques de Barcelona i Girona.

La neu també reapareixerà al Pirineu per sobre dels 1.500 metres. En qualsevol cas, seran precipitacions febles o moderades en general, que acumularan registres de precipitació poc significatius. Les temperatures es normalitzaran i tornarem a tenir valors més propis per l'época.

Tram final de setmana amb restes d'inestabilitat

Dijous malgrat el front ja haurà passat, el temps no acabarà de fer net del tot i encara tindrem restes dinestabilitat que es traduiran en forma de molts núvols al litoral, especialment entre Girona i Barcelona, on no es descarta alguna gotellada. Les temperatures ja seran molt més normals per les dates i lluny quedarem dels valors superiors als 20ºC que assolirem aquest dilluns.

Divendres encara tindrem molts núvols i es manté la probabilitat de ruixats, però no caldrà patir pel cap de setmana. Tant dissabte com diumenge, l'anticicló se'ns tornarà a tirar al damunt i gaudirem d'un ambient molt més assolellat i estable un altre cop. Tot plegat, amb un ambient que tornarà a ser molt més primaveral que hivernal.

El temps a Barcelona

Dilluns molt plàcid a la capital catalana amb força sol i temperatures que superaran de nou els 20ºC. De cara a meitats de setmana, tornarem a notar un ambient hivernal amb alguns ruixats.

El temps a Tarragona

Temps molt tranquil també aquest dilluns a la ciutat de Tarragona, on el sol dominarà amb el permís d’alguns intervals de núvols inofensius. Les temperatures superaran àmpliament els 20ºC.

El temps a Girona

Pel que fa a la capital gironina, el temps també serà molt tranquil amb sol i temperatures que també superaran els 20ºC, però durarà poc. Dimarts ja baixaran entre 3 i 4ºC.

El temps a Lleida

Molta calma també a la ciutat de Lleida aquest dilluns, amb sol i temperatures que pugen més, també s'assoliran els 20ºC. De cara a dimarts, els termòmetres començaran a baixar també.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt plàcid aquest dilluns amb força sol i temperatures que podran fregar els 22ºC. 

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera un temps molt tranquil amb sol i temperatures màximes que s'aproparan als 20ºC. A partir de dimarts començaran a baixar.

També et pot interessar: Rara aparició d'un esquelet estrany en una platja dels Estats Units


Comentaris

envia el comentari