El temps a Catalunya: previsió méteo pel dia 3 de febrer

Després d’un cap de setmana de temperatures pròpies de la primavera, la situació retorna a la normalitat amb l’arribada d’aire fred i també de l’hivern

Mapa de símbols pel dilluns
Mapa de previsió pel dilluns | CATALUNYA MÉTEO

Les temperatures han tocat sostre aquest diumenge amb moltes màximes superant els 20º amb facilitat i un ambient primaveral totalment atípic per l’època. Una jornada que també ha anat acompanyada per un cel ben assolellat, justament el dia de la Candelera, anunciant així la continuïtat del fred hivernal que retornarà a partir de mitjans de setmana.

Dilluns encara càlid

Aquestes temperatures tan elevades i fora d’època encara es mantindran aquest dilluns. Ara bé, serà la darrera jornada on es donaran aquestes temperatures anormals per un mes de febrer, posant punt final aquest episodi de calor hivernal.

Els termòmetres tornaran a tocar sostre amb moltes màximes entre els 18º i 23º, però tornarà a superar-se aquesta xifra a zones costaneres del sud del territori, sobretot a les Terres de l’Ebre, on es rondaran els 25º en algunes ocasions. La nit tornarà a ser poc freda amb entre 7º i 12º a la costa i prelitoral, puntualment fins i tot més altes, mentre que a la resta es mouran entre els 2º i 7º.

Més sol

Pel que fa a l’estat del cel, el dia anirà acompanyat de l’ambient assolellat. Pocs núvols es veuran aquest dilluns, tan sols alguns de matiners en forma de boires a les valls i fondalades de l’interior.

Ara bé, cap a Ponent i a l’altiplà Central, les boires costaran més que s’aixequin, sent localment persistents fins a migdia o primeres hores de la tarda. Novament de cara al vespre i final del dia, aquests estrats baixos tornaran a formar-se.

Torna l’hivern

A partir de dimarts començarà a canviar la situació tèrmica atípica per l’època de l’any. Els termòmetres començaran a baixar amb l’arribada d’un front que ens durà temperatures més fredes.

El descens tèrmic serà considerable entre el dimarts i el dimecres, on els termòmetres experimentaran una bona patacada. De fet, fins i tot es podrien donar valor per sota de la mitjana. En aquest sentit, gran contrast tèrmic amb pocs dies. Caldrà abrigar-se de valent després d’unes jornades on l’abric s’ha quedat a casa. Per ara, aquesta situació de temperatures baixes es mantindrà fins a finals de setmana.

I el temps?

Pel que fa al pronòstic del temps, la setmana començarà de la mateixa manera que acaba, amb tranquil·litat meteorològica. Els cels assolellats seran els protagonistes també de cara el dimarts i el dimecres, tot i que amb alguns petits matisos.

Amb el pas d’un front, dimarts nevarà lleugerament a la Vall d’Aran i àrees properes al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que se situarà als 1.600 metres, i també es reforçarà el vent de mestral i la tramuntana als dos extrems del litoral.

Entre dimecres i dijous els núvols es formaran a la costa central i al prelitoral, entre Tarragona i Barcelona, deixant un cel més tapat i la possibilitat d’alguns plugims febles.

Divendres hi hauria una pausa arreu, amb un temps més assolellat, tot i que el cap de setmana, segons el model meteorològic que es consulti, retornarien els núvols i també les pluges i nevades febles a punts del Pirineu, sobretot a la cara nord de la serralada. D’altres models segueixen mantenint un temps de bonança. Queden dies al davant encara, així que caldrà anar seguint l’evolució dels mapes.

El temps a Barcelona

Aquest dilluns tindrem un dia esplèndid a la capital catalana, ja que el sol no es veurà enterbolit per cap núvol amb temperatures que seran clarament càlides per l’època.

El temps a Tarragona

Pel que fa al temps a la ciutat de Tarragona, també hi haurà molta bonança amb sol i termòmetres que seran clarament primaverals com les que s’han registrat aquest diumenge.

El temps a Girona

Jornada assolellada a la capital gironina amb temperatures disparades que superaran els 20º novament. Un ambient primaveral que començarà a recular a partir de dimarts.

El temps a Lleida

El temps a Lleida anirà de la mà de la boira, que començarà a trencar-se a partir de mig matí que durant la segona meitat del dia acabarà marxant. Les temperatures seran altes al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps serà plàcid i assolellat, amb màximes que voltaran els 20º com aquest diumenge.

El temps a Terrassa

Si ens fixem en l’altra co-capital vallesana, el temps serà de cel i temperatures molt altes per l’època.


Comentaris

envia el comentari