Imatge d'una sortida de sol amb la presència de núvols i traces de precipitació des de la platja de Mataró

Nou canvi de temps amb més xàfecs i la xafogor no afluixa: Previsió a Catalunya el dimarts 1 de juny del 2021

Els ruixats aniran a més al llarg del dimarts en algunes comarques i fins i tot podran ser localment intensos i anar acompanyats de tempesta. Temperatures amb pocs canvis

El temps d’aquest dimarts, 1 de juny, que donarà el tret de sortida a l’estiu meteorològic, vindrà marcat per un augment de la inestabilitat  i cels mig o força ennuvolats al llarg del dia. Paral·lelament, de bona matinada i durant les primeres hores del dia caurà algun ruixat feble i dispers sobretot cap a Ponent i sectors del Pirineu, però serà al llarg de la tarda i vespre quan s’acostarà una tongada de xàfecs localment forts acompanyats de tempesta per les comarques de l’oest, pel Pirineu i Prepirineu lleidatà. De forma més dispersa, poden arribar a més comarques. 

En aquest sentit, s’haurà d’extremar la precaució sobretot en els desplaçaments, ja que fins i tot hi ha alertes activades per possibles aiguats intensos per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A més, de cara a la nit i al llarg de la matinada de dimecres s’esperen alguns patacs d’aigua puntualment forts en sectors del prelitoral i al llarg de la costa, però sobretot de Barcelona i sud de la Costa Brava.

Tot plegat amb temperatures que aquest dimarts no patiran gaire canvis destacables i la xafogor es mantindrà un dia més al peu del canó. Així doncs, malgrat que els termòmetres puguin arribar a baixar de manera lleugera cap a l’interior, punts de Ponent i al Prepirineu lleidatà, l’ambient al migdia seguirà sent càlid amb moltes màximes entre els 24 ºC i 28 ºC, però subtilment més fresc a prop de la costa i en àrees del Pirineu.

I de cara als propers dies, tot indica que els termòmetres es mantindran a la banda alta amb algunes petites oscil·lacions, tot plegat amb un  ambient força inestable i mogut, especialment entre divendres i dissabte amb un notable canvi de temps acompanyat de forts patacs d’aigua i alguna forta tempesta.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més núvols i forts patacs d’aigua

Si ens fixem en l’estat del cel, esperem un augment de la inestabilitat i dels núvols alts i mitjans, de manera que deixaran el cel mig o força més ennuvolat. Així mateix, hi haurà alguns intervals de núvols baixos a prop del mar des de primera hora fins al migdia i reapareixeran al final del dia. A més, ja de bona matinada i durant les primeres hores del dia caurà algun ruixat feble i dispers entre el nord de les comarques de Tarragona, comarques de Lleida i sectors del Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'1 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'1 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Durant el dia hi haurà una petita pausa i serà al llarg de la tarda i vespre quan arribarà una tongada de xàfecs localment intensos acompanyats de tempesta per les comarques de l’oest, pel Pirineu i Prepirineu lleidatà. En aquest sentit, hi ha alertes activades per forts aiguats per part del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). De totes maneres, no es descarta que arribin alguns ruixats dispersos en trams del sud i de l’interior. I ja serà de cara a la nit i al llarg de la matinada de dimecres quan s’esperen alguns patacs d’aigua puntualment forts en sectors del prelitoral i al llarg de la costa, sobretot de Barcelona i sud de la Costa Brava.

Mapa d'alerta per xàfecs forts a Catalunya l'1 de juny del 2021
Mapa d'alerta per xàfecs forts a Catalunya per aquest dimarts | Meteocat

Temperatures amb pocs canvis i força xafogor

Pel que fa a les temperatures, es mantindran força similars, tot i que s’espera que les màximes reculin lleugerament cap a punts de la Catalunya Central, sectors de Ponent i el Prepirineu de Lleida. D’aquesta manera,  molts valors al migdia es mouran entre els 24 ºC i 28 ºC, malgrat que quedaran subtilment més frenats en trams del Pirineu i a prop de la costa, i puntualment per sobre fregant els 30 ºC a les comarques de Lleida. Un dia més, l’ambient a primera hora serà molt suau i a l’hora de dinar força càlid i xafogós com més a prop del mar ens trobem.

Possibles xàfecs i tempestes fortes

De cara als propers dies, l’ambient no acabarà de fer net i de fet serà probable que descarreguin  fortes tempestes i xàfecs puntualment intensos entre la nit i la matinada de dimecres, especialment en sectors del prelitoral i al llarg de la costa, però sobretot de Barcelona i sud de la Costa Brava. I això no és tot, ja que molts mapes a hores d’ara, marquen l’arribada d’un possible i important canvi de temps, entre divendres i dissabte, acompanyat de forts xàfecs sense descartar alguna tempesta intensa.

De totes maneres, encara queden força dies i haurem d’anar seguint la situació per tal d’anar-la confirmant i precisant dia rere dia quines seran les àrees que es veuran més afectades. En conjunt amb temperatures que es mantindran amb pocs canvis, però probablement amb una davallada de les temperatures  a finals de setmana.