Clara millora del temps, però encara amb xàfecs de tarda: Previsió a Catalunya el dimarts 14 d’abril del 2020

Aquest dimarts notarem un clar ascens del termòmetre al migdia a causa de l'obertura de grans clarianes, però seguiran havent-hi ruixats de tarda a molts indrets de l'interior i al Pirineu

Imatge d'una sortida de sol ennuvolada a la costa catalana
Els núvols aniran trencant-se a mesura que avanci el dia | Arxiu

Després d'un dilluns en què les pluges han estat les protagonistes a pràcticament tot el territori, aquest dimarts, 14 d'abril, esperem que les pluges desapareguin de gran part del territori i s'obrin grans clarianes. A més, amb més sol notarem una clara recuperació de les temperatures que tindrà continuïtat en jornades posteriors. Molts valors tornaran a superar els 20ºC a l'interior, mentre que a la costa a causa de les marinades, els termòmetres quedaran més frenats al voltant dels 17ºC.

Millora, però encara amb ruixats

Aquest dimarts, 14 d'abril, començarà molt ennuvolat al litoral, prelitoral, i també gran part de la meitat sud del territori, on fins i tot, són probables alguns ruixats fins a mig matí. A partir de llavors, l'obertura de grans clarianes s'iniciarà per l'Empordà i s'estendrà a la resta del litoral i prelitoral, on acabarà fent més sol a la tarda.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimarts 14 d'abril | Catalunya Diari

D'altra banda, al migdia creixeran nuvolades a molts indrets i durant la tarda es produiran nous ruixats cap al prelitoral de Tarragona i també cap al Pirineu. Els del sud en principi seran molt poc significatius, afectant la zona de Prades i el Montsant amb tendència a viatjar cap a l'interior de l'Ebre, però els del Pirineu, podrien arribar a afectar fins al nord de les comarques de ponent o la Catalunya central de cara al vespre, quan s'acabaran desfent. A la resta, farà molt més sol ja.

Notable ascens del termòmetre

L'obertura de més clarianes a partir de mig matí farà remuntar el termòmetre clarament arreu aquest dimarts. A més, la nit haurà estat poc freda a causa de la nuvolositat i demà al matí partirem de valors no tant baixos com jornades anteriors. Per tant, moltes màximes se situaran de nou entre els 17º i 22º, sempre més altes a l'interior que no pas a la costa, a causa de les marinades fresques d'aquesta època de l'any.

Incertesa sobre el pronòstic

El pronòstic es força incert de cara als dies vinents, ja que estem molt pendents d'una massa d'aire tropical que ens podria acabar afectant de cara a finals de setmana, però els mapes encara no es defineixen cap a un escenari clar. Alguns aposten per ambient assolellat i tèrbol amb temperatures molt elevades per l'època, mentre que d'altres, aposten més per dies amb cels més ennuvolats i gotellades de fang, amb temperatures més contingudes.

En definitiva, tot apunta que dimecres tornarà a ser una jornada mig ennuvolada, però amb molt poques precipitacions i temperatures més altes. Dijous podria fer més sol i més calor, mentre que a partir de divendres s'obre el dubte de si tindrem un ambient més núvol amb gotellades de fang o més sol i temperatures absolutament disparades per l'època, amb valors superiors als 25ºC.

El temps a Barcelona

Aquest dimarts començarà rúfol a la capital catalana i no es descarta algun ruixat escadusser fins a mig matí. Més clarianes i sol a la tarda amb temperatures que remuntaran clarament fins als 17ºC.

El temps a Tarragona

Els intervals de núvols es mantindran presents durant tot el dia a Tarragona amb un cel variable. No es descarta alguna gotellada al matí encara. Temperatures més altes, arribant a fregar els 18ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Cel molt variable amb núvols i sol combinats aquest dimarts a la ciutat de Lleida. No es descarta alguna gotellada, sobretot a la tarda. Temperatures clarament més altes aquest dimarts amb valors que fregaran els 22ºC.

El temps a Girona

Si ens fixem en la ciutat de Girona, el dimarts vindrà caracteritzat per núvols al matí que deixaran pas a molt més sol durant la tarda. Temperatures en augment arribant ja als 20ºC al migdia.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, aquest dimarts començarà rúfol i no es descarta algun ruixat escadusser fins a mig matí. Més clarianes i sol a la tarda amb temperatures que remuntaran clarament fins als 22ºC.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera una situació molt similar aquest dimarts. No es descarta algun ruixat escadusser fins a mig matí. Més clarianes i sol a la tarda amb temperatures que remuntaran clarament fins als 20ºC.


Comentaris

envia el comentari