Imatge d'una sortida de sol al Moianès

El temps entra en bucle amb un gran contrast entre el sol i les boires: Previsió a Catalunya el dimarts 14

Compte perquè algunes boires poden ser persistents en zones clàssiques amb visibilitat molt dolenta a les carreteres i fred de cru hivern. Migdies molt agradables a la resta

L’anticicló ha vingut per quedar-se a Catalunya i s’hi trobarà molt còmode durant força dies. Això es traduirà en noves jornades marcades per la calma absoluta amb sol i boires que, localment, poden ser persistents. Una situació que es repetirà aquest dimarts, 14 de desembre. 

Les boires apareixeran a moltes zones enclotades de l’interior, però especialment a Ponent i a la Depressió Central. En aquestes zones podrien ser persistents amb una visibilitat molt reduïda i ambient de cru hivern durant tota la jornada. Molta precaució si hem de conduir per aquests punts.

A la resta seguirà dominant el sol amb tan sols alguns intervals de núvols al nord-est totalment inofensius. Tindrem un marcat contrasttèrmic entre el fred de primeres hores i un nou migdia molt agradable fora de les zones amb boires. Moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º amb ambient massa suau per l’època en alguns punts i inversiótèrmica.

A mitjans de setmana les temperatures baixaran una mica més de dia sense més estralls. A més, l’anticicló ens impulsarà vents humits de mar cap a terra que farien augmentar els intervals de núvols a la costa. Una situació que, en principi, no comportarà més conseqüències amb temps que seguirà bastant tranquil.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 14 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 14 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Sol i boires persistents

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts tindrem un gran contrast entre el sol generalitzat i les boires en algunes zones. Compte perquè algunes d’elles seran persistents a Ponent i Depressió Central, principalment. Molta precaució si hem de conduir en aquests punts, la visibilitat es veurà molt reduïda.

El cel radiant dominarà en conjunt, però també arribaran alguns intervals de núvols inofensius a punts del nord-est. Petits matisos en una nova jornada marcada per la calma i tranquil·litat de l’anticicló.

Contrast tèrmic entre el dia i la nit

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran similars amb un marcat contrasttèrmic entre el dia i la nit. A primeres hores ens haurem d’abrigar perquè farà fred, però al migdia l’ambient serà molt agradable. Fins i tot tindrem sensació massa suau per l’època en algunes zones, sobretot a la costa.

D’aquesta manera, moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º, però a les zones amb boires persistents mantindrem el fred. També tindrem inversiótèrmica amb més fred matinal a les zones enclotades que no pas als cims de les muntanyes.

Seguim amb el bucle

De cara als dies vinents, seguirem amb aquesta tendència anticiclònica de sol i boires. No obstant, és probable que l’anticicló ens enviï vents més humits de mar cap a terra a partir de mitjans de setmana. Això provocaria un augment dels núvols a la costa, però seguiria la calma i en principi sense precipitacions.