Calor cada cop més a ratlla però amb clara millora del temps: El Temps a Catalunya el dimarts 14 de juliol

Les TºC segueixen baixant aquest dimarts, però les tempestes no seran tan extenses com les de dilluns

Imatge del creixement de núvols de tempesta
Aquest dimarts els ruixats de tarda tornaran a ser els protagonistes a la meitat nord del territori català | Àngel Galan

Els ruixats i les tempestes del dilluns a la tarda han caigut a molts indrets de Catalunya, sobretot de l'interior, i localment ho han fet amb ràbia i calamarsa en alguns molts punts, deixant fins a 57 l/m² al Santuari de Queralt, 53 a la Quar i Berga, 45 a Manresa, 36 a Rellinars, 24 a Olot o 20 a Terrassa, entre d'altres, amb una clara refrescada allà on ha descarregat amb força. Després de tot plegat, aquest dimarts, 14 de juliol, el temps es tranquil·litza una mica i, al llarg de la tarda, les tempestes quedaran més circumscrites a zones del Pirineu i comarques de Girona i no seran tan extenses.

Tot i això, tornaran a descarregar amb ganes, puntualment amb calamarsa i podrien arribar en algun indret de la Costa Brava sud de forma esporàdica. Malgrat tot, al matí farà sol alhora que tindrem un ambient molt més confortable i fresc que en jornades anteriors. Uns aires molt més agradables, però, que no duraran molts dies, ja que de cara al cap de setmana, la calor intensa podria tornar i per quedar-se uns quants dies.

Les tempestes de tarda segueixen

Així doncs, aquests dimarts, 14 de juliol, començarà altre cop amb sol a molts indrets, però a diferència de dilluns, aniran creuant bandes de núvols alts i prims, combinats amb alguns núvols baixos en trams del nord de la costa central i sud de la Costa Brava. Les nuvolades de tarda deixaran de nou ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu i al voltant de les Guilleries i serralada transversal, però seran menys intensos i extensos que els del dilluns. Les temperatures seguiran en descens aquest dimarts, especialment les mínimes, amb calor cada cop més moderada i confortable. La majoria de màximes es mouran entre els 26ºC i els 30ºC. Tramuntana i mestral al matí, però aniran desapareixent al llarg de la jornada.

Mapa del temps de Catalunya per aquest pròxim dimarts 14 de juliol del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimarts | Catalunya Diari

Cal destacar que els ruixats i tempestes de tarda seran altre cop especialment forts aquest dimarts, entre el Pirineu i l'interior de les comarques de Girona. És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per tempestes que poden acumular més de 20 litres/m² en 30 minuts a les comarques del Ripollès, Berguedà, Solsonès i Osona:

Mapes d'avisos activats pel meteocat per aquest pròxim dimarts 14 de juliol del 2020
Avisos activats per tempestes fortes a moltes zones del Prepirineu i nord de la Catalunya central aquest dimarts | Meteocat

No acaba de fer net

De cara a dimecres, tindrem una jornada molt similar a la de dimarts, amb sol que dominarà  gran part del matí i a la tarda les nuvolades en àrees de muntanya deixaran ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu més oriental, així com a les comarques de Girona. Temperatures semblants amb una calor molt frenada que encara disminuirà més dijous, probablement amb les temperatures més baixes de la setmana a molts punts de Catalunya, amb màximes que en prou feines se situaran entre els 24ºC i els 28ºC.

L'estiu i la calor sufocant tornen

Fins a finals de setmana, tindrem un ambient poc càlid per l’època i acompanyat per alguns núvols baixos entre Barcelona i Girona, així com algun ruixat de tarda al nord-est o al Pirineu, poca cosa en general. Tanmateix, a partir de divendres i el pròxim cap de setmana, les temperatures pujaran clarament i tindrem un temps altre cop molt més càlid i estiuenc.


Comentaris

envia el comentari