Imatge d'una sortida de sol amb núvols a Barcelona

Aprofitem la pausa, la primavera s’avança aquesta setmana: Previsió a Catalunya el dimarts 15 de febrer

Després dels últims canvis hivernals, els dies vinents tornarem a tenir anticicló amb una clara i atípica pujada de temperatures. Segueix la greu sequera cada cop més crítica

El temps ha patit canvis aquestes últimes hores amb xàfecs que han estat més destacats a la tarda al nord-est. També al Pirineu hi ha hagut precipitacions amb més cara i ulls amb una cota de neu que ha baixat per sota dels 1000 metres. Una situació que ha anat acompanyada d’una refrescada més hivernal i fortes ventades al sud i l’Empordà.

No obstant, aquests canvis no tindran molta més continuïtat, amb algunes restes encara el dimarts, 15 de febrer. Seguiran les ventades a les mateixes zones i algunes precipitacions a la cara nord pirinenca que acabaran marxant a la tarda. El sol dominarà amb el permís d’algunes bandes de núvols passatgeres i inofensives.

Les temperatures encara es mantindran semblants amb màximes de 12º a 17º, més baixes al Pirineu i tocant fons a primeres hores. Però a partir de dimecres els termòmetres tiraran clarament cap amunt i la segona meitat de setmana serà primaveral. Un ambient molt atípic amb més de 20º a diversos punts i calma, tot i algun front molt desgastat.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Restes d’inestabilitat

Pel que fa a l’estat del cel, encara quedaran restes d’inestabilitat amb algunes precipitacions a la cara nord del Pirineu. Cota de neu de 800 i 1100 metres, però a la tarda ja no precipitarà amb mestral i tramuntana encara intens al sud i Empordà. Força sol i calma a la resta, però amb el pas d’algunes bandes de núvols inofensius.

Temperatures encara semblants

Si ens fixem en les temperatures, encara es mantindran semblants o tocaran fons de nit i primeres hores amb més fred. Hi haurà glaçades a l’interior fora de les zones afectades pel vent. Més contrast tèrmic amb moltes màximes entre els 12º i 17º, més baixes al Pirineu, sobretot la cara nord.

Els termòmetres es dispararan de cara als dies vinents, ja a partir de dimecres, amb ambient cada cop més primaveral. Compte perquè els valors de la segona meitat de la setmana seran molt elevats per l’època. L’hivern va passant sense pena ni glòria i la primavera trucada cada cop més fort a la porta.