Imatge d'una sortida de sol al Montseny

Compte amb la calor, serà molt excepcional per l’època aquesta setmana: Temps a Catalunya dimarts 17 de maig

Els termòmetres continuaran pujant sense aturador i es poden superar els 35ºC per primer cop aquest any. No es veuen pluges per enlloc

Els termòmetres semblen no tenir sostre i l’ambient tan estiuenc de les últimes jornades continuarà aquesta setmana. De fet, la calor pot ser molt excepcional per l’època amb sensació més de juliol que no pas de mitjans de primavera. Estem parlant de moltes màximes entre els 28º i 33º, però ja es poden assolir o superar per primer cop els 35º aquest any.

Estem davant dels dies més tòrrids del que portem d’any, i això arriba molt abans del que tocaria. Aquests valors tan elevats ja es poden assolir el mateix dimarts, 17 de maig, a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. La xafogor també es deixarà sentir cada dia una mica més a prop de mar, però encara sense ser pesada com a ple estiu.  

Tot plegat amb molta calma, força sol i sense pluges a la vista, tret d’algunes nuvolades de tarda amb algun ruixat aïllat al Pirineu. A primeres hores també hi haurà alguns núvols baixos o boires, sobretot a la costa, que s’aniran dissipant amb el pas de les hores. Aniran creuant algunes bandes de núvols alts i prims totalment inofensius.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 17 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 17 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures massa altes

Pel que fa a les temperatures, aquest dimarts pujaran una mica més a l’interior i es mantindran semblants a la resta. Esperem moltes màximes de 27º a 32º en conjunt, però ja es poden rondar els 35º a Ponent i a l’Interior de l’Ebre. No es descarta també algun 33º o 34º local al pla de Bages o a punts del prelitoral, ambient de ple estiu.

Calma absoluta

Si ens fixem en l’estat del cel, seguirem amb una situació molt tranquil·la dominada pel sol en conjunt. Tan sols creuaran algunes pinzellades de núvols alts i prims inofensius i nuvolades de tarda en zones de muntanya. No es descarta alguna gotellada o ruixat molt aïllat al Pirineu, però ben poca cosa si arriba a caure.

També mantindrem les boires i núvols baixos matinals en trams costaners, localment reduint molt la visibilitat. Però en principi hauran d’anar dissipant-se amb el pas de les hores, símptoma de la calma que vivim aquests dies.