Últim dia de respir abans d'una nova i forta calorada: El temps a Catalunya el dimarts 18 d'agost del 2020

Les TºC d'aquest dimarts seran les més fresques dels dies posteriors

Albada des de Granollers amb cirrocúmuls
Aquest dimarts els núvols seran els protagonistes amb una jornada menys càlida en general | Rosa Tantiñà

Les temperatures han baixat a gran part del territori aquest principi de setmana i encara ho faran més en alguns punts aquest dimarts, 18 d’agost, dia en què la majoria de màximes se situaran entre els 26ºC i els 30ºC.  Caldrà aprofitar la ‘fresca’ d’aquestes properes hores, ja que a partir de dimecres els termòmetres tornaran a pujar amb ganes i tindrem un nou pic de calor que s'allargarà fins al pròxim cap de setmana. Tot plegat amb restes de ruixats de tarda al Pirineu i al nord-est.

Les TºC més fresques de la setmana

Pel que fa a les temperatures, baixaran encara una mica més en general i tindrem els valors més ‘frescos’ de tota la setmana, amb la majoria de màximes entre els 25ºC i 30ºC. Un ambient confortable tenint en compte que som a mitjans d'agost. De nit també es notarà fresca en conjunt a l'interior, però a la costa es mantindran els valors tropicals per sobre dels 20ºC. La xafogor serà més suportable a la costa.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimarts 18 d'agost del 2020
Els núvols seran els grans protagonistes d'aquesta jornada de dimarts a gran part de Catalunya | Catalunya Diari

Cel més ennuvolat

Aquest dimarts, la 'fresca' vindrà causada per un cel més núvol des de primeres hores amb un cel que estarà enteranyinat durant bona part de la jornada a gran part de Catalunya. A la tarda, fins i tot, és probable que descarreguin alguns ruixats al Pirineu, mentre que cel mig ennuvolat es mantindrà a la resta del territori.

Nou pic de calor

A partir del dimecres i en dies posteriors, la calor anirà clarament a més, amb temperatures que tornaran a recuperar-se i seran plenament estiuenques. Tot i que la calor i la xafogor seran intenses, no s’espera arribar als valors extrems de l’onada de calor de la primera setmana del mes d'agost.


Comentaris

envia el comentari