El sol i la calor aniran a més en un dia radiant arreu: Temps a Catalunya el dimarts 19 de maig del 2020

Aquest dimarts les TºC ja superaran els 30ºC tant a ponent, com al litoral de les comarques de Tarragona i l'interior de Girona, on hi bufarà tramuntana i mestral reescalfats

Imatge d'un avió creuant el cel amb el sol de fons
El sol i la calor d'estiu seran protagonistes els pròxims dies | Xavi Cabo
 

Aquest dilluns ja hem notat un ambient clarament més càlid, amb temperatures que ja han pujat més que en jornades anteriors a tot Catalunya, una pujada que tindrà continuïtat en jornades posteriors. La massa d’aire càlid que ens arriba aquests dies es mantindrà amb nosaltres força jornades més i farà que els termòmetres segueixin pujant sense aturador al llarg d'aquesta setmana. 

Localment, aquest dimarts ja es poden tornar a superar els 30ºC a molts indrets del litoral sud i prelitoral nord, on bufaran vents reescalfats. Entre dimecres i divendres, els termòmetres tocaran sostre amb màximes pròximes als 35ºC en algunes raconades de la depressió de l'Ebre.   

Cel radiant i més calor

De cara a aquest dimarts, 19 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat, però amb un ambient fresc a molts indrets de l'interior a primeres hores. Tot i això, aquesta fresca serà fugaç, ja que a partir de mig matí, els termòmetres superaran ràpidament els 20ºC arreu. Les màximes s'assoliran a primeres hores de la tarda amb valors que s'aproximaran o superaran lleugerament els 30ºC tant a ponent, com al litoral i de Tarragona i també el prelitoral de Girona, on bufaran vents de mestral i tramuntana reescalfats. La calor d'estiu serà la clara protagonista de la jornada.

Mapa del temps del Catalunya Diari previst pel dimarts 19 de maig de 2020
Previsió de símbols per aquest pròxim dimarts a Catalunya | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, cal destacar l'aparició de nuvolades que creixeran al Berguedà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Ripollès i Osona, on no es descarta alguna tímida gotellada a la tarda, molt fugaç tot plegat. El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya fins a últimes hores del dia. Els termòmetres pujaran clarament també al prelitoral i litoral central on han quedat més frenades aquest dilluns a causa de les marinades.

Pic de calor a finals de setmana

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, fins a finals de setmana, quan les temperatures encara pujaran més i assoliran els màxims, fregant o superant lleugerament els 35ºC a les comarques de ponent com a l'interior de les comarques gironines. Tot i això, sembla que aquesta segona calorada ja té data de caducitat. 

A partir del cap de setmana, podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, especialment a les acaballes del cap de setmana, faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunyatambé xàfecs i tempestes. Tot plegat encara no està gens clar i s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions. El que sí que sembla clar, és que fins dissabte seguirà l'ambient atípic plenament estiuenc durant el dia.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dimarts, els termòmetres pujaran més i s'assoliran els 25ºC. Temperatures mínimes cada cop més altes i el sol dominarà al llarg de tota la jornada.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista d'aquest dimarts a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 30ºC a causa del vent de mestral que arribarà reescalfat.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, amb alguna nuvolada de tarda a mesura que avanci aquest dimarts. Les TºC podrien fregar també els 30ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Dimarts de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 29ºC. Més calor en dies posteriors i seguirà el cel completament serè i radiant.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també seran els protagonistes de forma clara aquest dimarts. Les temperatures superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimarts també d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia.


Comentaris

envia el comentari