Imatge d'una nuvolada de tarda a Roda de Berà

Tornen alguns xàfecs de tarda, però sense treva de la forta calor: Temps a Catalunya el dimarts 20 de juliol

Alguna tempesta pot ser localment forta. A la resta, segueix la calma amb calor que els propers dies tocarà sostre

La calor seguirà sent la gran protagonista del temps aquest dimarts, 20 de juliol. Les temperatures es mantindran semblants, si bé baixaran tan sols una mica al nord-est i al sud de Catalunya. Moltes màximes se seguiran movent entre els 32º i 37º. 

Tot i que el sol seguirà dominant i el matí serà radiant arreu, entrarà una mica d’aire fred en altura que farà augmentar la inestabilitat. D’aquesta manera, les nuvolades de tarda aniran a més i esperem xàfecs i alguna tempesta localment forta. Això passarà bàsicament al Pirineu, Prepirineu i Ports, però no se’n descarten alguns d’aïllats a punts del nord-est, prelitoral i Ponent.

Reapareixen els xàfecs de tarda

Pel que fa a l’estat del cel, el sol seguirà dominant arreu del territori. No obstant, arribarà una mica d’aire més fred en altura que provocarà un augment de la inestabilitat. Això farà que a partir del migdia i durant la tarda les nuvolades creixin amb ganes a zones de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 20 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

En aquest sentit, esperem xàfecs i alguna forta tempesta al Pirineu, Prepirineu i zona dels Ports. No obstant, no es descarten alguns ruixats aïllats a punts del prelitoral, nord-est i Ponent. A la resta seguirà la calma, però al vespre els intervals de núvols arribaran arreu.  

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 20 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calor, xafogor i nits tropicals

Si ens fixem en les temperatures, seguiran ben altes amb calor intensa i de ple estiu. Tan sols poden baixar una mica i de forma transitòria al nord-est i al sud. Moltes màximes de 32º a 37º, més altes a la costa però amb xafogor marcada.

La nit seguirà tropical i de mal dormir a diversos punts, sobretot a prop del litoral. La majoria de mínimes es mouran entre els 19º i 24º, però clarament més baixes al Pirineu. Ambient de plena canícula que es farà sovint pesat.

Pic de calor a la vista

De cara als propers dies, els mapes indiquen que la calor seguiria amb un possible pic tòrrid dijous. Un ambient sufocant que anirà acompanyat de més nits tropicals i xafogor marcada al litoral. Depenent del dia, el vent bufarà més o menys reescalfat.

Tot plegat amb sol i poques opcions de pluja. Tan sols es repetiran alguns ruixats de tarda al voltant del Pirineu bàsicament. A partir del cap de setmana i en dies vinents, la calor podria afluixar clarament.