Imatge d'un dia de núvols a Olèrdola, Alt Penedès

Arriba oficialment l’hivern dimarts amb primers canvis que aniran a més els dies vinents

Els núvols aniran a més i les boires persistents començaran a aixecar-se més a partir del migdia amb menys fred. El temps estarà més mogut en dies vinents

El temps començarà a donar signes de canvis aquest dimarts, 21 de desembre, després de molts dies de calmaanticiclònica. L’apropament d’un front atlàntic ens farà arribar més intervals de núvols arreu amb cel mig ennuvolat, tot i que sense precipitacions. A més, les boires persistents de Ponent començaran a aixecar-se més a partir de migdia i això permetrà que faci menys fred en aquesta zona.

Recordeu que aquest dimarts a les 16:59h de la tarda arriba oficialment l’hivern, tot i que el fredhivernal ja l’hem tastat en dies enrere. De cara als dies vinents, aniran creuant-nos més fronts atlàntics desgastats i que viatjaran a gran velocitat. S’escaparan algunes precipitacions, però fora del Pirineu de Lleida seran poc importants.

Els mapes actuals indiquen un temps mogut de cara al cap de setmana de Nadal i SantEsteve. El vent de l’oest es reforçaria a gran part de Catalunya amb cops localment forts i podrien caure xàfecs. Una situació que aniria acompanyada de fred moderat i que haurem d’anar confirmant.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 21 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 21 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Primers canvis en el cel

Pel que fa a l’estat del cel, l’apropament d’un front atlàntic farà augmentar els intervals de núvols. Serà una jornada de cel mig ennuvolat en conjunt, però sense precipitacions enlloc de moment. A més, les boires persistents de Ponent es començaran a aixecar més al migdia i probablement seran ja menys denses que en dies anteriors.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o pujaran una mica en general. L’excepció serà a Ponent i zones properes on, gràcies al trencament d’algunes boires, les màximes pujaran clarament. En canvi, baixaran una mica al nord-est, amb la majoria de màximes entre els 12º i 17º, localment més baixes a Ponent.

Temps cada cop més mogut

De cara als dies vinents, ens arribaran més fronts atlàntics que ens aniran provocant nous canvis. Això farà que el cel estigui molt canviant amb dies de més núvols i algunes precipitacions passatgeres. En conjunt seran febles, disperses i poc importants, i tan sols seran més abundants al Pirineu i Prepirineu de Lleida.

Els mapes actuals indiquen que el temps estaria més mogut de cara al cap de setmana de Nadal i SantEsteve. Precisament aquests dos dies de festa, el vent de l’oest bufaria amb força amb fred moderat i noves precipitacions disperses. Una situació que anirem concretant al llarg d’aquesta setmana.