Imatge d'un prat en un dia de primavera a Breda

Pendents d’una nova borrasca en una setmana molt primaveral: Temps a Catalunya el dimarts 26 d’abril del 2022

El nou front pot fer reaparèixer les pluges a diversos punts, però no a tot arreu i la part més activa tornaria a quedar al sud del Mediterrani. Temps primaveral normal per l’època

La calma meteorològica ha tornat a casa nostra després d’un Sant Jordi molt mogut i tempestuós. Una tranquil·litat que tan sols s’ha vist estroncada per alguns xàfecs de tarda abillats a punts del nord. No obstant, la calma primaveral i l’ambient càlid al migdia dominen, també de cara a aquest dimarts, 26 d’abril, però amb canvis a la vista.

De moment, aquest dimarts viurem un augment de les bandes de núvols, sobretot a la tarda i pel sud. Però en conjunt tindrem calma amb força sol, tot i que a estones enterbolit, sense descartar algun ruixat de tarda molt aïllat a muntanya. Temperatures una mica més altes amb calor al migdia, moltes màximes de 17º a 23º, més altes al sud i Ponent.

Totes les mirades estan posades en una borrasca atlàntica que s’aprofundirà quan arribi al Mediterrani. Amb els mapes actuals, sembla que ens passaria de retruc i no afectaria tot el territori, situant-se la part més activa al sud. No obstant, entre dimecres i dijous podria ploure amb una mica de ganes a les comarques de Tarragona i Lleida.

La resta sembla que quedaria més al marge, i divendres hi hauria un fort temporal al sud-est de la península, lluny de casa nostra.  No obstant, aquesta situació l’haurem d’anar confirmant segons els moviments finals de la borrasca. Tot plegat amb temperatures que, en conjunt, es mantindran suaus o càlides al migdia i xàfecs de tarda 100% primaverals el cap de setmana.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 26 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Petits canvis, però temps tranquil

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts tornarem a tenir una jornada de calma total amb força sol i boires matinals. No obstant, el cel estarà a estones enterbolit i, al llarg del dia, arribaran més bandes de núvols, especialment a la tarda i al sud. No s’esperen precipitacions més enllà d’algunes nuvolades i ruixats de tarda molt aïllats en alguna zona de muntanya.

Temperatures més altes

Si ens fixem en les temperatures, pujaran una mica més i l’ambient serà càlid arreu al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 17º i 23º, però a Ponent i a l’interior de l’Ebre poden arribar als 25º. Menys fred o fresca a primera hora amb ambient normal per l’època i primaveral, tant de dia com de nit.