Imatge d'una sortida de sol a Tossa de Mar

No hi ha manera que plogui, el temps segueix en bucle: Previsió a Catalunya el dimarts 26 d’octubre del 2021

L’anticicló mantindrà un temps molt tranquil amb fort contrast tèrmic entre el dia i la nit. Les esperances que caigui aigua més general estan centrades a partir de la Castanyada

El temps seguirà en bucle de cara a aquest dimarts, 26 d’octubre, i durant pràcticament tot el que queda de setmana. D’aquesta manera, mantindrem molta calma amb sol en general i un fort contrasttèrmic entre el fred matinal i la suavitat del migdia. Haurem de continuar escollint molt bé la roba que ens posem abans de sortir de casa per no agafar un refredat.

Tan sols hi haurà algunes boires matinals, bandes passatgeres de núvols alts i prims inofensius i nuvolades de tarda sense més conseqüències. Seguim amb la greu sequera i no hi ha manera que plogui, tot i que podria ser que a partir de la Castanyada arribin canvis. Una situació que encara queda lluny i que haurem d’anar confirmant.

Anticicló i calma absoluta

Pel que fa a l’estat del cel, l’anticicló de les Açores garantirà una nova jornada de sol radiant arreu. Tan sols hi haurà algunes boires matinals i creuaran bandes de núvols alts i prims totalment inofensius. No es descarten alguns núvols baixos puntuals en trams de la costa, sobretot a primeres hores.

A la tarda creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya de la meitat nord, sobretot al Pirineu i Prepirineu. No obstant, seran decoratives i no deixaran precipitacions enlloc. També bufarà una mica la tramuntana  a l'Empordà, sobretot al matí.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 26 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Fort contrast tèrmic

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran sense grans canvis amb un fort contrasttèrmic entre el dia i la nit. D’aquesta manera, de nit i a primeres hores farà fred d’avançada tardor amb algunes glaçades fins i tot fora del Pirineu. Una situació que ja ha anat passant aquests darrers dies.

En canvi, quan surti el sol els termòmetres aniran escalant ràpidament posicions i gaudirem d’un ambient força agradable. La majoria de màximes es mouran entre els 17º i 24º, les més altes a Ponent i les Terres de l’Ebre.

Esperances a finals de setmana

De cara als dies vinents, res fa pensar en un gran canvi de temps a curt termini. Potser entre dijous i divendres hi hagi una mica d’inestabilitat a punts de la costa, però ben poca cosa. Hi ha la possibilitat que, a partir de la Castanyada, arribin canvis amb més cara i ulls en forma de pluges més generals.

Una situació que encara és molt incerta i que haurem d’anar confirmant en properes previsions. En tot cas, fa falta molta aigua, ja que arrosseguem molts mesos de sequera severa a moltes comarques catalanes.