Imatge d'una sortida de sol a Tona, Osona

Clara millora del temps i canvis destacats en les TºC: Previsió a Catalunya el dimarts 27 de juliol del 2021

Ja no es repetiran els xàfecs i tempestes de les últimes hores i les temperatures agafaran el protagonisme

Els xàfecs i tempestes que han caigut a moltes comarques aquestes últimes hores ja no es repetiran dimarts, 27 de juliol. El temps millorarà clarament amb força sol en conjunt i tan sols algun ruixat de tarda local al Pirineu de Lleida.

Tot plegat amb unes temperatures que tiraran clarament cap amunt després de la gran patacada. L’ascens es notarà especialment a l’interior amb moltes màximes de 29º a 34º. Una calor estiuenca però sense extrems i molt més suportable.

Adeu als xàfecs i tempestes

El temps millora clarament de cara a aquest dimarts amb la desaparició dels xàfecs i tempestes de les últimes hores. El sol dominarà en conjunt amb el permís d’algun núvol baix en trams de la costa. Tampoc es descarten algunes bandes de núvols alts i prims passatgeres i inofensives.

A la tarda creixeran nuvolades a les muntanyes del nord, però seran molt menys potents. Tan sols poden caure alguns ruixats puntuals al Pirineu de Lleida.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 27 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 27 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, pujaran clarament aquest dimarts. On més es notarà l’ascens serà a l’interior i al nord. La majoria de màximes es mouran entre els 29º i 34º amb calor estiuenca  però sense extrems.

Quedaran lleugerament per sota dels 30º al Pirineu i a la costa amb xafogor moderada al litoral. Baixen una mica les mínimes amb nits de ben dormir en conjunt i ambient estiuenc de dia, però res a veure amb la forta calorada.

Pic de calor, però patacada després

De cara als propers dies, s’espera el pic càlid de la setmana entre dijous i divendres. Farà calor de ple estiu, però sense extrems ni fortes calorades a la vista. Tot plegat amb sol en conjunt i tan sols algun ruixat de tarda aïllat al Pirineu.

Atenció perquè els mapes insinuen una nova patacada dels termòmetres el cap de setmana, inclús amb fresca atípica. Una situació que haurem d’anar confirmant, però que aniria acompanyada de vent fort del nord.