Petits canvis, però arriba un breu estiuet: El temps a Catalunya el dimarts 29 de setembre del 2020

Els núvols aniran a més i no farà un dia tan radiant, però pujaran lleugerament les temperatures

Sortida de sol des de Verges
Els núvols matinals aniran deixant pas a moltes més clarianes durant la tarda | Àngel Galán
  
 

El temps ha estat molt plàcid aquestes últimes hores amb sol radiant arreu i temperatures que s'han començat a recuperar, almenys les diürnes, amb un ambient ja més típic per a l'època i que ha deixat màximes de més de 20ºC a moltes comarques. Tot i això, les nits segueixen i seguiran sent molt fresques en general.

Aquest dimarts, tindrem petites novetats amb l'arribada d'alguns núvols durant les primeres hores del dia i que, fins i tot, podrien deixar alguns ruixats al voltant de la costa central i sud de la Costa Brava, però tot plegat serà transitori. A la tarda, el sol s'imposarà arreu amb unes temperatures que pujaran més clarament amb ja molts indrets per sobre dels 25ºC. Aquesta tònica de temps més tranquil s'allargarà ben bé fins a finals de setmana, quan arribaran més novetats en el temps.

Petits ruixats a primera hora 

De cara a aquest dimarts, 29 de setembre, arribaran petits canvis en forma de més núvols al matí que aniran circulant d’oest a est del territori i que a la tarda donaran pas a més estones de sol arreu. En general, no esperem pluges, però sí que podrien caure alguns xàfecs matinals entre Barcelona i el sud de la Costa Brava fins a mig matí.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimarts 29 de setembre del 2020
Són probables alguns ruixats al matí entre Barcelona i el sud de la Costa Brava, però a la tarda el sol guanyarà protagonisme | Catalunya Diari

Ambient més càlid

Les temperatures pujaran amb ganes, sobretot a l'interior, on hi farà més sol durant tota la jornada. En general, els termòmetres es mouran entre els 23ºC i els 25ºC a molts indrets, amb màximes que tornaran a superar àmpliament els 25ºC a ponent i a l'interior de l'Ebre.

Nous canvis a la vista

Pel que fa a dimecres serà un dia força tranquil, amb sol arreu i temperatures que seguiran pujant, però a partir de dijous, si els mapes tenen raó, el temps començarà a canviar amb l'arribada d'alguns ruixats de tarda a la meitat oest i Pirineu, però els canvis més importants podrien arribar a partir del divendres, dia que seria força ennuvolat en conjunt amb ruixats i algunes tempestes que guanyarien empenta pel sud i oest de Catalunya.

En definitiva, de moment encara està agafat tot el pronòstic molt amb pinces i s'haurà de confirmar al llarg dels dies vinent l'abast d'aquestes pluges. El que sí que sembla més clar és que tornarem a patir un descens brusc de les temperatures. S'haurà d'anar seguint en jornades posteriors per veure com evolucionen els mapes del temps.


Comentaris

envia el comentari