Imatge d'una potent nuvolada a Barcelona

Remunta una mica la TºC a l’espera del dia més mogut de la setmana: Temps a Catalunya el dimarts 3 d’agost

Tot i això, la calor seguirà a ratlla amb nits suaus o fresques. Ja s’apropa una nova tongada de xàfecs a diverses comarques

Els xàfecs dispersos de les últimes hores a punts del prelitoral, Pirineu, nord-est i Ports aniran a menys aquest dimarts, 3 d’agost. No obstant, la situació serà molt semblant a la del dilluns amb un matí de sol amb núvols prims i tarda amb noves nuvolades a punts de muntanya.  

D’aquesta manera, són possibles alguns ruixats força més aïllats al nord-est i Pirineu, sense descartar-los a punts del prelitoral. Una situació de lleu millora que coincidirà amb l’arribada de bandes de núvols d’oest a est a partir de la tarda.

Això serà conseqüència de l’arribada d’un front atlàntic que dimecres farà augmentar clarament la inestabilitat. Serà el dia més mogut de la setmana amb nous xàfecs a diverses comarques. Tot plegat amb temperatures que pugen transitòriament dimarts, tot i que la calor seguirà a ratlla.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 d'agost del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 d'agost del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Segueixen alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, el sol seguirà dominant amb el permís d’algunes bandes de núvols alts i prims. L’apropament d’un front atlàntic farà que aquests núvols vagin a més arreu a partir de la tarda d’oest a est.

Tornaran a créixer nuvolades de tarda a punts de muntanya, tot i que deixaran menys ruixats que dilluns. S’esperen alguns xàfecs aïllats que poden aparèixer a punts del Pirineu i nord-est principalment. De nou, no se’n descarta algun al prelitoral, mentre que a partir de la nit plourà al Pirineu de Lleida.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, pujaran una mica més, tant les mínimes com les màximes. Al migdia notarem una sensació més càlida, tot i que la calor seguirà a ratlla. Moltes màximes de 26º a 31º, però fins a 34º a Ponent i interior de Tarragona.

La nit tornarà a ser suau o fresca en conjunt amb moltes mínimes de 15º a 20º, però quedaran més curtes al Pirineu i Prepirineu. Tot i que en algun punt de la costa es poden quedar als 21º, la nit serà de molt bon dormir en conjunt amb ambientatípic per l’època.    

Nova tongada de xàfecs

Totes les mirades estan posades en el dimecres, ja que serà el dia clarament més mogut de la setmana. Els xàfecs aniran clarament a més i cauran principalment a la meitat nord, Catalunya Central, Barcelona i Girona. Però no se’n descarten a la resta de Catalunya, amb la possibilitat d’alguna forta tempesta. 

Aquest temps insegur i més propi de setembre provocarà una nova baixada de les temperatures, mestral i tramuntana. Per tant, seguirem amb un ambient atípic per trobar-nos a principis d’agost sense grans calorades a la vista. Dijous ja millorarà la situació.