Imatge d'una xàfec

Una mica de tot en una nova setmana plenament primaveral: Temps a Catalunya el dimarts 3 de maig del 2022

Els xàfecs, tempestes, núvols i el sol es combinaran els dies vinents segons el moment i la zona amb temperatures que tendiran a pujar amb més calor

El temps seguirà en aquesta dinàmica plenament primaveral de les darreres jornades amb una mica de tot. D’aquesta manera, esperem xàfecs, tempestes, núvols i sol depenent del dia i lloc de Catalunya. Una situació molt canviant i contrastada que anirà acompanyada d’una pujada progressiva de les temperatures amb més calor.

Pel que fa al dimarts, 3 de maig, esperem un dia amb un cel mig ennuvolat o canviant i força inestabilitat. La zona més complicada serà a punts de l’Ebre i zones properes, sobretot de Ponent, on s’esperen xàfecs, sobretot al matí. A la tarda, la situació més complicada es viurà al Pirineu, Prepirineu i interior nord, on cauran xàfecs i tempestes localment forts.

A la resta no es descarta algun ruixat o plugim, però en conjunt no hi plourà amb núvols presents que aniran de més a menys. Compte amb el vent de llevant a la costa, sobretot al sud, es reforçarà amb ratxes localment fortes i mala mar.

Tot plegat amb temperatures semblants, màximes de 17º a 22º, a l’espera de migdies més càlids els dies vinents. Els xàfecs de tarda es mantindran a zones de muntanya sobretot aquesta setmana, però millorarà amb més sol i calma a la resta.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Segueix la inestabilitat

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, seguirem amb força intervals de núvols en conjunt. De precipitacions no se n’esperen a tot arreu, però a l’Ebre i zones properes cauran xàfecs, sobretot al matí i localment intensos. A la tarda cauran xàfecs i tempestes puntualment fortes al Pirineu, Prepirineu i al nord de les comarques interiors.

A la resta no es descarta algun ruixat aïllat i plugim, però en general no hi plourà tot i els intervals de núvols. Tot i això, els xàfecs de tarda es poden repetir de forma aïllada a més punts de muntanya. Vent de llevant reforçant-se a la vostè amb ratxes localment fortes al sud i mala mar.

Temperatures semblants

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants en conjunt, potser una mica més baixes les mínimes. D’aquesta manera, la majoria de màximes es mouran entre els 17º i 22º amb ambient suau en conjunt al migdia.

Millora els dies vinents

De cara als dies vinents, la inestabilitat anirà a menys i el sol guanyarà protagonisme a la majoria de comarques. No obstant, es mantindran els xàfecs de tarda en algunes zones, sobretot al Pirineu i Prepirineu. Les temperatures aniran pujant amb més calor al migdia, a l’espera que els ruixats puguin guanyar més terreny el cap de setmana.