Pluges, fred i sense sol durant força dies encara: Temps a Catalunya el dimarts 31 de març del 2020

Les precipitacions més importants s’esperen al sud de Tarragona amb més de 100 l/m². El plat fort arribarà entre dimecres i dijous. Neu a 400 metres als Ports dimarts al matí

Mapa de previsió a Catalunya el 31 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps ha fet un canvi radical aquestes últimes hores, ja que hem passat del sol i fins a 20º diumenge al migdia a molts punts de Catalunya a un dilluns de cru hivern i molt gris. De cara als següents dies, continuaran les pluges, el fred i el cel ben ennuvolat, amb una possible llevantada entre dimecres i dijous, mentre que el temps tornaria a calmar-se a partir del divendres i els següents dies. De moment, aquest dimarts, 31 de març, les pluges es concentraran al sud de Tarragona amb una cota de neu de tan sols 400 metres al matí. 

On i quan pot ploure el dimarts

Pel que fa a les pluges, aquest dimarts quedaran concentrades al sud de Tarragona, especialment a les Terres de l’Ebre, on seran més continuades i on, juntament amb el sud de la resta de comarques del sud de Tarragona i de Lleida, la cota de neu se situarà tan sols al voltant dels 400 metres a primeres hores, amb una possible gran nevada als Ports. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes a les Terres de l’Ebre per pluges que poden acumular més de 100 l/m² en només 24 hores: 

Mapa d'alertes per pluja molt abundant a Catalunya el 31 de març del 2020
Mapa d'alertes per pluges de més de 100 l/m² aquest dimarts | METEOCAT

A la resta del territori, hi haurà molts núvols en un dia molt gris i hivernal, però sense pluges en conjunt. Al matí s’escaparan alguns ruixats molt febles i dispersos, principalment en punts de muntanya, però fora de l’extrem sud de Catalunya no hi plourà. A partir de la tarda i vespre, les pluges del sud aniran avançant i ja al tard podran afectar qualsevol zona del territori de forma dispersa. El vent de gregal bufarà amb ganes a la costa i zones elevades amb mar alterada.

Temperatures hivernals

Si ens fixem en les temperatures, continuaran fredes amb ambient hivernal, però les màximes ja pujaran més després que hagin tocat fons el dilluns. La majoria se situaran entre els 11º i 16º, si bé seran més baixes al Pirineu i altres punts de muntanya. Les mínimes seran més baixes i se situaran entre els 5º i 10º en conjunt, localment per sota. Al Pirineu seran de 0º a 5º.

Possible llevantada a la vista

De cara als següents dies, sembla que entre dimecres i dijous s’aproparia més la borrasca mediterrània que deixarà pluges dimarts les Terres de l’Ebre, amb una regada general a la majoria de comarques que pot deixar aigua abundant a zones de muntanya, litoral i prelitoral. Ambient gris i amb fred cada cop més moderat, amb cota de neu als 1.600 metres. Divendres millorarà clarament el temps amb anticicló de cara als següents dies.

No obstant, malgrat que quedin poques hores de marge, encara hi ha molta incertesa en el pronòstic, ja que un petit moviment de la borrasca pot fer canviar molt l’afectació de les pluges a casa nostra. Per tant, haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució de la pertorbació de cara a les següents actualitzacions de la previsió.

El temps a Barcelona

Temps marcat aquest dimarts per l’ambient gris i fred a la capital catalana, però quasi sense aigua, almenys fins al vespre. Possibles pluges entre dimecres i dijous amb ambient que seguirà hivernal.

El temps a Tarragona

Dimarts molt ennuvolat i amb pluges al sud de les comarques de Tarragona, que a partir de la tarda arribaran a més punts. Ambient hivernal amb precipitacions que continuaran de cara als propers dies.

El temps a Girona

Dimarts molt ennuvolat a la ciutat de Girona però quasi sense aigua. No es descarten alguns ruixats molt febles i dispersos que, ni de bon tros cauran a tot arreu. Ambient fred a l’espera de pluges els següents dies.

El temps a Lleida

El temps a la ciutat de Lleida aquest dimarts vindrà marcat per un ambient gris i amb possibles pluges disperses i febles. Ambient fred a l’espera de més precipitacions els següents dies a la zona.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també estarà marcat aquest dimarts per molts núvols però poca aigua, a l’espera de més xàfecs a partir del vespre. Ambient fred en conjunt.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un temps marcat pels núvols i poca aigua, si bé al tard podrien arribar més precipitacions. Pluges entre dimecres i dijous i ambient hivernal.


Comentaris

envia el comentari