Arriba el dia més ‘fresc’ de la setmana, però per poques hores: Temps a Catalunya el dimarts 4 d’agost

Les TºC tocaran fons aquest dimarts amb restes de ruixats, però a partir de dimecres tornaran a pujar amb ganes

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
El temps es mantindrà fresc i mogut unes hores més aquest dimarts | Agustí Descarrega

Les temperatures han baixat clarament a gran part del territori en l’inici de la setmana i tocaran fons aquest dimarts, 4 d’agost, dia en què la majoria de màximes se situaran entre els 25º i 30º. Aprofitem la ‘fresca’ d’aquestes properes hores, ja que a partir de dimecres els termòmetres tornaran a pujar amb ganes. Tot plegat amb restes de ruixats i algunes tempestes en trams de la costa, prelitoral, Pirineu i nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el dimarts 4 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Les TºC més baixes de la setmana

Pel que fa a les temperatures, baixaran encara una mica més en general i tindrem, sense cap mena de dubte, els valors més ‘frescos’ i baixos de tota la setmana, amb la majoria de màximes entre els 25º i 30º. Un ambient confortable tenint en compte les dates de l’any, inclús massa fresc per l’època, mentre que de nit també es notarà fresca en conjunt, amb les mínimes més altes al litoral, on se situaran entre els 18º i 23º les més altes. La xafogor també serà més suportable a la costa.

Última traca de ruixats

Encara tindrem inestabilitat en alçada, i això es tradueix en ruixats i tempestes que es repetiran de matinada i a primeres hores del matí a punts de la costa i prelitoral, sobretot entre el nord de Tarragona i sud de la Costa Brava, però especialment al litoral de Barcelona. No obstant, no seran tan extensos ni intensos com els de la matinada de dilluns. Tot i això, algun patac d’aigua pot ser fort, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté algunes alertes en aquest sentit:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 4 d'agost dl 2020
Mapa d'alertes per forts aiguats aquest dimarts | Meteocat

El sol dominarà en conjunt dimarts, però de cara a la tarda hi haurà noves nuvolades al nord-est i al Pirineu amb alguns ruixats que també seran més modestos. Tot plegat amb vent de mestral al sud de Tarragona fins al matí i tramuntana al nord de l’Empordà.

Torna la calor intensa

A partir del dimecres i en dies posteriors, la calor anirà clarament a més, amb temperatures que tornaran a recuperar el terreny perdut i seran plenament estiuenques. Tot i que la calor i la xafogor seran intenses, no s’espera arribar als valors extrems de l’onada de calor de la setmana passada.


Comentaris

envia el comentari