Canvis a finals de setmana: l'anticicló comença a marxar després de les festes

La bonança i el temps assolellat amb boires a l'interior seguirà sent el protagonista durant bona part de la setmana, però a partir de dijous arribaran ruixats, ventades i una baixada contundent de les temperatures

Imatge de boira des de les muntanyes de les Terres de l'Ebre
La inversió tèrmica és marcada aquests dies i fa que les boires es quedin enclotades a les valls i planes | Gemma Prades

Després d'una jornada de Reis molt tranquil.la i només amb alguns núvols baixos matinals que han afectat la Costa Brava, aquesta primera setmana després de festes els núvols desapareixeran i no tornaran a aparèixer fins a finals de setmana. L'anticicló serà l'amo i senyor de la situació meteorològica una setmana més, però amb canvis a la vista.

L'única novetat arribarà a finals de la setmana, quan podrien arribar canvis més significatius amb alguns ruixats a les comarques de Barcelona i Girona, fortes ventades als dos extrems del país i un ambient molt més fred fora de les zones amb boira, sobretot a partir de dijous. La neu també tornaria a caure al Pirineu, però preferentment al vessant nord.

Dimarts molt plàcid

Aquest dimarts 7 de gener, el temps seguirà molt tranquil, només tindrem alguns núvols alts que enteranyinaran el cel i la persistència de boires al pla de Lleida una jornada més. També apareixeran en altres fondalades de l'interior a primeres hores, però ràpidament es desfaran amb el pas de les hores. El sol dominarà a la resta de Catalunya i les temperatures es mantindran molt similars a les d'aquestes jornades. 

Les temperatures diürnes tornaran a fregar els 16ºC a zones litorals i especialment a Girona. En canvi, a l'interior quedaran molt més frenades, al voltant dels 10ºC, mentre que a ponent, altre cop se situaran entre els 3 i els 5ºC a causa de la boira. Tot i això, aquest ambient de bonança diürna contrastarà amb unes nits que seguiran sent fredes amb glaçades que tornaran a arribar al prelitoral.

Previsió per Catalunya aquest dimarts
Previsió de símbols per aquest dimarts anticiclònic | Catalunya Diari

Dimecres amb alguns núvols més

Aquest dimecres dia 8, arribaran alguns núvols baixos a les comarques de Barcelona i Girona, però seguirà dominant el sol arreu durant bona part del dia. Com a petita novetat, les boires es podrien esqueixar lleugerament a Ponent durant la tarda.

Les temperatures diürnes amb més nuvolositat, baixaran lleugerament i quedaran per sota dels 14ºC a la majoria de zones litorals i també de Girona, on aquests dies han pujat més. Al Pirineu i a l'interior, les temperatures es mantindran sense canvis significatius.

Canvis a finals de setmana

Dijous serà un dia d'impàs, encara amb sol i dominat per la presència de l'anticicló, però ja notarem els primers indicis de canvi de temps amb els núvols prims que arribaran de cara a la tarda pel nord de Catalunya.

Aquest anticicló tan ferm deixarà pas a una bossa freda provinent de l'Atlàntic de cara a divendres que comportarà un descens de la temperatura al litoral i prelitoral, ventades fortes als dos extrems del territori i alguns ruixats entre Barcelona i Girona.

Model Europeu de precipitació
Previsió d'acumulació de precipitacions pel pròxim divendres a la tarda | Tiempo.com

Encara és aviat per precisar-ho, però caldrà seguir-ho. En qualsevol cas, serà un canvi transitori, ja que l'anticicló sembla que es tornaria a imposar de cara al cap de setmana.

El temps a Barcelona

A Barcelona ciutat, aquesta setmana en general estarà dominada pel sol, excepte dimecres, quan podrien haver-hi alguns núvols baixos, però que no implicaran més conseqüències. Divendres arribaran alguns ruixats i la baixada de temperatures serà destacable.

El temps a Tarragona

A Tarragona, la tranquil.litat i la bonança seguiran dominant fins dijous. A partir de divendres, la baixada de temperatures i les fortes ventades prendran el protagonisme meteorològic.

El temps a Girona

A la ciutat de Girona, aquesta setmana en general estarà dominada pel sol, excepte dimecres, quan podrien haver-hi alguns núvols baixos, però que no implicaran més conseqüències. Divendres arribaran alguns ruixats i la baixada de temperatures serà destacable. Glaçades a primeres hores i ambient fred.

El temps a Lleida

Tenim bones notícies. A la capital lleidatana, la notícia serà la boira persistent que continuarà molt pesada al llarg d'aquest inici de setmana, però a partir de dijous marxarà amb l'entrada de vent de mestral. Fins llavors, seguirà fent fred, amb valors màxims al voltant dels 5º i amb un ambient de cru hivern.

El temps a Sabadell

A la ciutat vallesana aquesta setmana en general estarà dominada pel sol, excepte dimecres, quan podrien haver-hi alguns núvols baixos, però que no implicaran més conseqüències. Divendres arribaran alguns ruixats i la baixada de temperatures serà destacable. Ambient fred a primeres hores.

El temps a Terrassa

A la co-capital del Vallès Occidental, aquesta setmana també estarà dominada pel sol, excepte dimecres, quan podrien haver alguns núvols baixos, però que no implicaran més conseqüències. Divendres arribaran alguns ruixats i la baixada de temperatures serà destacable. Ambient fred a primeres hores.


Comentaris

envia el comentari