Imatge d'una sortida de sol entre núvols al Port de la Selva, Alt Empordà

Temps menys lluït i molta xafogor a l’espera de canvis més importants

L’apropament d’un front portarà els primers canvis en el cel, però la calor i la xafogor seguiran sent destacades amb nits de mal dormir a prop de mar

La calor i la xafogor estan sent molt intenses i, fins i tot, una mica insuportables en aquest inici de setmana. Les nits també estan sent tropicals i de mal dormir a diversos punts de la costa, prelitoral i sud. De fet, aquest dimarts, 7 de setembre, seguirem amb aquesta sensació, tot i que recularan una mica les màximes.

Això passarà perquè l’apropament d’un front atlàntic també farà augmentar els intervals de núvols. Fins al migdia i de nou a partir del vespre tindrem núvols baixos a la costa sense descartar alguna gota despistada. També creuaran moltes bandes de núvols alts i prims que a estones deixaran el cel enterbolit o mig ennuvolat.

A diferència de les últimes tardes, pràcticament no esperen xàfecs enlloc, sense descartar algun ruixat aïllat al Pirineu. A partir de dimecres es complicarà més al temps amb xàfecs que poden arribar a força punts més enllà del Pirineu. Sembla que la segona part de la setmana serà més moguda i amb calor més normal per l’època.

Primers canvis al cel

La novetat meteorològica d’aquest dimarts serà l’augment dels intervals de núvols per l’apropament d’un front atlàntic. Ens creuaran moltes bandes de núvols alts i prims que, a estones, deixaran el cel enterbolit o mig ennuvolat. A més hi haurà més núvols baixos matinals i, de nou, a partir del vespre a la costa i prelitoral.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 7 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Malgrat aquest augment dels intervals de núvols, les nuvolades de tarda perdran força a zones de muntanya. No s’esperen xàfecs pràcticament enlloc, sense descartar algun ruixat molt aïllat al Pirineu o a l’interior nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 7 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calor i xafogor sense treva

Si ens fixem en les temperatures, seguirem amb ambient càlid i molt xafogós, sobretot a prop de la costa. Malgrat això, les màximes baixaran com més a Ponent i la majoria d’elles es mouran entre els 26º i 31º. La sensació de xafogor a la costa pot tornar a superar els 35º en una nova jornada molt pesada.

De nit tornarà a costar dormir a molts punts del litoral, prelitoral i sud de Catalunya. En aquestes zones tindrem nits tropicals amb valors nocturns pel damunt dels 20º i molta xafogor. Seguirem amb sensacions atípicament massa caloroses per l’època de l’any.

Canvis importants a la vista

De cara als dies vinents, els xàfecs aniran a més a partir de dimecres i sortiran clarament fora del Pirineu. Una inestabilització que podria portar ruixats a moltes comarques especialment divendres. Un canvi destacat de temps que haurem d’anar confirmant en properes previsions i que implicarà una normalització de la calor.