Imatge d'un arc de Sant Martí a l'Estartit

Primers canvis a l’espera d’un temps més complicat: Previsió a Catalunya el dimarts 9 de novembre del 2021

La borrasca mediterrània s’aproparà i provocarà més intervals de núvols, més vent i alguns primers ruixats en alguns llocs. Dimecres seria el dia més mogut de la setmana

El temps sembla que es vol embolicar una mica després de dies de sol i vent del nord. La borrasca mediterrània sembla que, finalment, es vol apropar una mica a Catalunya i els primers canvis arribaran aquest dimarts, 9 de novembre. Notarem un augment dels intervals de núvols a les comarques de Girona, Barcelona i la resta del litoral i prelitoral.

A partir de la tarda poden arribar els primers ruixats o plugims febles i dispersos en aquestes zones, sobretot al nord-est. En principi poca cosa i continuaria fent un bon sol a les comarques de Lleida i zones properes. Atenció amb el vent, ja que girarà a gregal i es deixarà sentir a moltes zones del litoral i prelitoral amb mala mar.

Les temperatures es mantindran semblants o lleugerament més baixes amb nit freda i gebrades, i migdia fresc o suau. Tot plegat serà el preludi d’un dimecres més mogut, gris i fresc. Segons indiquen els mapes, seria el dia amb més opcions de pluges a gran part del territori.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 9 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 9 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Primers canvis en el temps

Pel que fa a l’estat del cel, al llarg del dimarts arribaran els primers canvis. Tindrem un augment dels intervals de núvols a les comarques de Girona, Barcelona, litoral i prelitoral. A partir de la tarda poden caure els primers ruixats o plugims febles i dispersos en aquestes zones, sobretot al nord-est.

En canvi, seguirem amb un bon sol a les comarques de Lleida i zones properes. El vent girarà a gregal i poden registrar-se ràfegues fortes al litoral i prelitoral amb força mala mar. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes per ventades i fort onatge.

En canvi, el vent pràcticament desapareix dels cims del Pirineu i de la vall de l’Ebre. També hi haurà boires matinals a l’interior. En definitiva, un temps més mogut que anirà a més de cara al dimecres.

Temperatures semblants de moment

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o baixaran lleugerament en alguns punts. La nit i primeres hores tornaran a ser fredes i hivernals amb glaçades a força punts de l’interior. Fort contrasttèrmic entre el dia i la nit amb un migdia que tornarà a ser fresc o suau amb la majoria de màximes entre els 14º i 19º.

Pluges a la vista

De cara als propers dies, tot indica que dimecres seria el dia clarament més mogut de la setmana. La borrasca s’aproparà encara més i tindrem pluges a la majoria de comarques, en conjunt febles. Les més probables cauran al litoral i prelitoral, mentre que pràcticament no plouria cap a Ponent.

Serà un dia més gris i amb temperatures fresques de tardor al migdia, però de nit pujaran les mínimes per la presència de núvols. El vent de gregal manxarà amb ganes al litoral i prelitoral sobretot. La resta de dies sembla que milloraria la situació sense pràcticament precipitacions, però no desapareixerà el vent.