Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Arriba el pic de la nova calorada amb fins a 36ºC el primer dia de juny

L’ambient més tòrrid el viurem a Ponent, però calor més moderada a prop de la costa. Ambient de ple estiu amb més pols africana en suspensió i sol radiant en conjunt

Les temperatures tornaran a ser les grans protagonistes d’aquest dimecres, 1 de juny i primer dia de mes. Pujaran encara més i iniciarem el pic d’aquesta nova calorada, tot i que amb certs matisos. S’assoliran els 35º o 36º a Ponent, mentre que a la resta de l’interior i prelitoral ens mourem entre els 27º i 33º.

En canvi, al litoral costarà arribar als 30º amb calor més moderada, però també més xafogor. Un ambient de ple estiu sense grans extrems, exceptuant el pic tòrrid de Ponent, amb l’arribada de més pols africana en suspensió. Tot i aquesta calor al centre del dia, de nit es podrà dormir bé en general amb ambient entre fresc i suau a primeres hores.

Sol radiant en conjunt amb el permís d’algunes boires costaneres i alguna pinzellada de núvols alts i prims inofensius. Les nuvolades de tarda en zones de muntanya difícilment deixaran xàfecs, potser n’arribarà algun a Ponent al tard. Si això passa serà fruit de les restes de xàfecs de tarda del Sistema Ibèric que arribaran a Catalunya.

De cara als dies vinents, la calor es mantindrà semblant i atípica per l’època, però sense extrems i amb alguna baixada i pujada. Seguirem amb la pols en suspensió i la calma en conjunt, però amb més opcions de xàfecs de tarda, sobretot al Pirineu. L’estiu sembla que ha arribat molt abans d’hora per quedar-se a casa nostra.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'1 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'1 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran més i viurem un pic de calor aquest dimecres. Es podran assolir els 35º o 36º a Ponent, la zona clarament més tòrrida del territori. En canvi, les màximes es mouran entre els 27º i 33º a la resta de l’interior i prelitoral, i per sota dels 30º a la costa amb xafogor.

Aquest ambient càlid al centre de dia no impedirà un ambient entre fresc i suau a primeres hores i de matinada. Poques opcions de veure nits tropicals de moment, una tendència tèrmica que es mantindrà de cara als dies vinents.

Calma total amb pocs matisos

Si ens fixem en l’estat del cel, la calma dominarà amb sol radiant en conjunt i ben poques excepcions. Tan sols tindrem algunes pinzellades de núvols alts i prims inofensius i nuvolades de tarda inofensives a muntanya. No es repetiran les tronades de tarda al Pirineu, però no es descarta que al tard arribi algun ruixat per Ponent provinent del Sistema Ibèric.

De cara als dies vinents, podrà augmentar el risc de ruixats de tarda a zones de muntanya i de l’oest. Una situació clàssica de primavera enmig d’unes temperatures més pròpies de l’estiu. La nova estació s’ha avançat molt i sembla que ja ha vingut per quedar-se a Catalunya.