Imatge d'una sortida de sol a Barcelona

TºC més altes, però la calor atípica encara ha de tocar sostre: Temps a Catalunya el dimecres 11 de maig

Els xàfecs de tarda desapareixen del tot i els termòmetres superaran els 30º a les zones més càlides els dies vinents amb ambient d’estiu fora d’època

El temps dels dies vinents seguirà marcat per un ascens de temperatures que sembla que no té aturador. Ja aquest dimecres, 11 de maig, pujaran una mica més amb moltes màximes entre els 23º i 28º, fins i tot 30º a Ponent i interior de l’Ebre. Un ambient clarament pre-estiuenc que mantindrà les mànigues curtes al migdia.

De fet, els termòmetres encara tiraran més cap amunt els dies vinents i es podran superar tranquil·lament els 30º a diverses zones. Uns valors clarament estiuencs amb massa calor per l’època, i sembla que estarem força dies així. Tot i algunes nuvolades de tarda i pinzellades de núvols prims, el sol dominarà i desapareixen els xàfecs de tarda dimecres.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, seguiran la seva tendència ascendent aquest dimecres. En la majoria de casos, es mantindran semblants o pujaran lleugerament, localment amb ganes al Pirineu i nord de Girona. Moltes màximes es mouran entre els 23º i 28º, però localment 30º a Ponent, amb poc fred o fresca a primeres hores.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'11 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'11 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Sense xàfecs de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà en conjunt amb ben poques excepcions. Tan sols tindrem algunes bandes de núvols alts i prims inofensives, especialment a l’interior. No es descarten alguns bancs de boira matinals a la costa i fondalades interiors, i nuvolades de tarda inofensives a muntanya.

Aquestes nuvolades no deixaran xàfecs de tarda enlloc, ja que es redueix molt la inestabilitat. Aquesta serà la tendència de cara als dies vinents, tot i que aquests ruixats podran tornar a reaparèixer dijous a la cara nord del Pirineu. Potser el cap de setmana tindrem alguns xàfecs de tarda més, però les temperatures tocaran sostre.