Retorn sobtat de l’hivern: previsió pel 12 de febrer a Catalunya

El temps vindrà marcat per força núvols arreu amb alguns ruixats febles i plugims dispersos al Pirineu, Barcelona, Girona, litoral i prelitoral. TºC clarament cap avall

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de febrer del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Canvi força sobtat de temps aquest dimecres, 12 de febrer, amb un retorn a l’hivern després de força dies amb ambient quasi primaveral. Les temperatures baixaran clarament arreu i hi haurà molts núvols amb alguns ruixats febles o plugims dispersos en diverses comarques. No obstant, aquesta situació no durarà gaires dies, ja que a partir de dijous torna la calma i els termòmetres alts per l’època.

Retorn de les TºC d’hivern

Pel que fa a les temperatures, baixaran clarament a tot el territori, amb un descens que pot ser d’entre 3 i 6 graus al centre del dia. La majoria de màximes se situaran entre els 13º i 18º al litoral, si bé quedaran entre 9º i 14º al prelitoral i interior. En canvi, al Pirineu i Prepirineu hi farà més fred amb entre 7º i 12º.

En canvi, les mínimes es mantindran semblants amb un fred molt moderat a primera hora, si bé els registres més baixos tindran lloc al final del dia. La majoria de valors se situaran entre els 8º i 13º al litoral, mentre que al prelitoral, comarques de Girona i interior es mouran de 5º a 10º, més baixes al Pirineu i Prepirineu.

Molts núvols i més ruixats

Si ens fixem en l’estat del cel, els núvols seran molt abundants en general, amb cel especialment cobert a Girona, Barcelona, Pirineu i litoral. En aquestes zones és on s’espera que hi apareguin alguns plugims o ruixats febles i dispersos. Al matí seran més freqüents al nord-est i Pirineu, mentre que a la tarda es concentraran al litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona. Poca cosa en general, si bé algun xàfec pot tenir una mica més d’entitat al matí a la Costa Brava. Cota de neu al voltant dels 1.800 metres.

Mapa de pluja prevista a Catalunya el 12 de febrer del 2020
Mapa de pluja prevista aquest dimecres a Catalunya | GFS

Canvi de temps vist i no vist

Aquest canvi de temps durarà poc i ja dijous el sol s’imposarà en general, tot i restes d’intervals de núvols encara a la costa i Pirineu. Les temperatures pujaran clarament al migdia amb el retorn de l’ambient força agradable al migdia, sense arribar als 20º enlloc, mentre que la nit serà més freda que jornades enrere. El temps tranquil i càlid per l’època es mantindrà força dies, amb termòmetres que pujaran més la setmana vinent. 

El temps a Barcelona

Molts núvols aquest dimecres a la capital catalana amb la possibilitat que caiguin alguns plugims o ruixat feble, sobretot al matí. Temperatures clarament cap avall amb màximes que no arribaran a 15º.

El temps a Tarragona

La nuvolositat anirà a més dimecres a la ciutat de Tarragona amb la possibilitat d’algun plugim de cara a la tarda. Les temperatures també baixaran clarament i l’ambient serà més hivernal que dies enrere.

El temps a Girona

Jornada molt ennuvolada a la ciutat de Girona amb ruixats que poden caure durant el matí, sense descartar-ne també la resta del dia. Ambient clarament més fred amb màximes al voltant dels 14º.

El temps a Lleida

Els núvols seran cada vegada més abundants a la ciutat de Lleida, tot i que no s’hi esperen pluges, sense descartar algun plugim al tard molt aïllat. Temperatures més baixes de dia i semblants de nit.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, s’espera una jornada molt ennuvolada sense descartar algun ruixat feble o plugim. Ambient clarament més hivernal amb màximes per sota dels 15º.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana hi haurà molts núvols durant tota la jornada amb la possibilitat d’algun ruixat feble i aïllat, tot i que serà poca cosa. Baixada clara de les temperatures amb ambient més d’hivern.


Comentaris

envia el comentari