Imatge d'una sortida de sol rogenca al Moianès

Abriguem-nos més, però l’anticicló i la calma no donaran treva: Temps a Catalunya el dimecres 12 de gener

El fred anirà a més i serà plenament hivernal, però el sol i les boires seran els protagonistes de gran part de la setmana. Tan sols restes de vent a l’Empordà i Ebre i alguns núvols baixos costaners

El temps ha fet un gran canvi les últimes hores i l’anticicló ens ha retornat la calma i el sol a gran part del territori. Una tranquil·litat amb poques excepcions que es consolidarà aquest dimecres, 12 de gener, a quasi tot el territori. Tan sols quedaran escorrialles de vent a l’Ebre i l’Empordà i reapareixeran alguns núvols baixos a la costa de Barcelona sobretot.

També hi haurà boires a l’interior que cada cop seran més extenses i pesades a Ponent. No obstant, l’anticicló impulsarà vents del nord-est clarament més freds i això farà baixar les temperatures, tant de dia com de nit. D’aquesta manera, el migdia de dimecres serà hivernal amb màximes de 8º a 14º i moltes glaçades de nit, tocarà abrigar-se més.

Una calma que continuarà durant gran part de la setmana amb els mateixos ingredients de sol i boires. Sembla que els termòmetres es recuperaran més el cap de setmana, però amb un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit. Ens trobem de ple en el clàssic i contundent anticicló de mitjans de gener.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 12 de gener del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 12 de gener del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calma amb poques excepcions

Pel que fa a l’estat del cel, l’anticicló garantirà un dimecres amb sol a gran part del territori i boires a l’interior. De fet, aquestes boires seran cada cop més extenses i pesades a la zona de Ponent. L’excepció la trobarem a punts de la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona, on reapareixeran alguns núvols baixos inofensius.

Tampoc acabarà de desaparèixer la tramuntana a l’Empordà, mentre que el mestral pot bufar feblement en algun moment de la jornada. Tot plegat ben poca cosa i sense més conseqüències en una jornada, en conjunt, plàcida.

Fred més intens

Si ens fixem en les temperatures, baixaran arreu, tant de dia com de nit, amb ambient més hivernal. Tot i la calma meteorològica, el fred es deixarà notar a gran part del territori al migdia. La majoria de màximes es mouran entre els 8º i 14º, però fins i tot quedaran més baixes en zones enclotades o al Pirineu.

La nit serà més freda amb glaçades cada cop més extenses a l’interior. Tocarà abrigar-se més per sortir de casa, especialment a primeres hores de la jornada.

Anticicló per dies

De cara als dies vinents, l’anticicló seguirà dominant a casa nostra amb molta calma. El sol serà el protagonista a la majoria de comarques amb el permís d’alguns núvols baixos costaners inofensius. També haurem d’estar pendents de la boira, ja que apareixerà a molts punts de l’interior i podria ser persistent a Ponent.

Les temperatures seguiran similars amb ambient hivernal, però es recuperaran les màximes al migdia. Cada cop hi haurà més contrast tèrmic amb moltes glaçades nocturnes i migdies una mica més agradables.