Imatge d'un dia de pluja a Barcelona

Tongada de pluges a molts punts, però la Setmana Santa canviarà radicalment: Temps a Catalunya el dimecres 13

Les precipitacions més importants cauran a la meitat sud i oest, on seran localment abundants amb vent, mala mar i fresca. A partir de Dijous Sant, canvi important de temps

El temps es complicarà de valent de cara a les properes hores amb una tongada de pluges aquest dimecres, 13 d’abril. La borrasca s’ubicarà finalment més al sud del Mediterrani i això farà que a Catalunya no plogui de la mateixa manera arreu. Les precipitacions més abundants, extenses i continuades les esperem a la meitat sud i a Ponent.

No obstant, a la resta també hi pot ploure de forma feble, tot i que a punts del nord-est quedaran al marge sense pràcticament aigua. No es descarta alguna tempesta forta, sobretot a l’Ebre, amb mala mar i fortes ventades de gregal o llevant. Tot plegat en una jornada grisa i fresca sense excepcions, moguda i amb cota de neu pel damunt dels 2000 metres.

Serà la traca final d’aquest temps mogut, ja que la situació canviarà radicalment a partir del Dijous Sant. L’anticicló ens abraçarà i la borrasca marxarà ben lluny amb força sol i temps molt tranquil els dies vinents. Per tant, ens esperen uns dies festius de Setmana Santa molt aprofitables.

Tan sols podem tenir alguns ruixats a punts de muntanya de la meitat nord alguns dels dies. Ben poca cosa en unes jornades de plena primavera i amb clara pujada de temperatures. Moltes màximes es mouran entre els 20º i 25º, però al sud i Ponent se superaran aquestes xifres els propers dies.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 13 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 13 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Pluges a molts punts

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimecres, estarà molt gris arreu amb una tongada de pluges a molts punts. Les precipitacions cauran sobretot a la meitat sud i a Ponent, on seran extenses i abundants amb alguna forta tempesta local. Un temporal acompanyat de vent d’entre gregal i llevant que també alterarà molt la mar.

A la resta també hi pot ploure feblement, sobretot durant la primera meitat del dia. Però la zona nord-est quedarà molt al marge d’aquest temporal i pràcticament no hi plourà. Fins i tot pot mantenir-se el dia sec tot i la grisor a la Costa Brava, per on a la tarda s’obriran clarianes.

Temperatures cap avall

Si ens fixem en les temperatures, baixaran arreu, fins i tot de forma marcada en algunes zones de la meitat sud. La majoria de màximes es mouran entre els 15º i 20º, més baixes de forma local sense gaire fred de nit i poc contrast entre màximes i mínimes. Per tant, estem davant d’una jornada força fresca per l’època a causa de la nuvolositat abundant i les pluges.

Canvi radical de temps

De cara als dies vinents, tindrem un canvi radical de temps coincidint amb les jornades festives de Setmana Santa. En aquest sentit, Dijous Sant ja s’obriran grans clarianes sense pluja, a l’espera d’uns propers dies ben tranquils i amb força sol en conjunt. Tan sols pot aparèixer algun ruixat local en zones de muntanya de la meitat nord, sobretot de tarda, ben poca cosa.

Tot plegat amb un ambient molt més primaveral, ja que les temperatures pujaran a tot el territori. La majoria de màximes es mouran entre els 20º i 25º amb ambient suau o càlid per aprofitar. No obstant, a Ponent i al sud es poden superar lleugerament aquestes xifres.