A l'espera d'un nou episodi de pluja general: Previsió a Catalunya el dimecres 13 de maig del 2020

Atenció amb els aiguats matinals a les Terres de l'Ebre. Les TºC es mantenen sense canvis i pujaran clarament a les comarques de Girona amb més sol a la tarda. Dijous arriba més aigua

Llamp d'una tempesta caient ben pròxim a Collbató
Els ruixats i tempestes del matí deixaran pas a una tarda més assolellada | @collmeteo

El temps canviant seguirà present al llarg d'aquesta pròxima setmana. L’arribada d’una nova bossa d’aire fred en alçada acompanyada de vents del sud ens portarà noves tempestes aquest matí de dimecres, però afectaran només a la meitat sud del país i especialment, al sud de les terres de l'Ebre. D'altra banda, també pot ploure de forma molt modesta a molts més indrets de Catalunya, però ho farà més feblement i les pluges seran fugaces.

De cara al migdia i la tarda, el temps canviarà radicalment i s'imposarà el sol. Les temperaturesremuntaran, especialment, a les comarques de Girona, on es tornaran a superar els 25ºC a causa dels vents de ponent i garbí reescalfats. Tot plegat, esperant un nou episodi de pluges que protagonitzarà la jornada de dijous.

Tempestes fortes matinals a l'Ebre

Aquest dimecres, 13 de maig, el començarem amb una matinada i primeres hores del matí protagonitzades pels núvols arreu i tempestes fortes que podrien afectar el Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta, així com d'altres zones de la meitat sud del principat, però de forma més esporàdica. En aquest sentit, el (SMC) Servei Meteorològic de Catalunya, ja ha activat avisos per intensitat de pluja superior a 20 litres/m² en 30 minuts a gran part de les terres de l'Ebre durant aquesta nit i matinada.

Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya
Avisos activats per intensitat de pluja superior a 20 litres/m² en 30 minuts | Meteocat

Els ruixats també s'escamparan en altres punts del litoral i prelitoral, així com per la Catalunya interior al llarg de la matinada i primeríssimes hores del matí, però seran molt més febles i irregulars i sense tempestes a priori. Tot plegat però, abans del migdia, hauria de fer net i les clarianes guanyarien protagonisme de sud a nord del territori català.

El sol s'imposarà a la tarda amb TºC més altes

El temps canviarà bruscament a partir de mig matí. Les clarianes s'imposaran a gran part de Catalunya i els ruixats i les tempestes ja seran història. Durant la tarda dominarà el sol arreu i només creixeran nuvolades a punts de muntanya, però la majoria seran insignificants, excepte al Pirineu, on podrien deixar alguna gotellada, però molt poca cosa en general. Al vespre i de cara a últimes hores, es tornarà a tapar per l'Ebre esperant un nou episodi de pluges que arribarà dijous.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres 13 de maig a Catalunya | Catalunya Diari

Els termòmetres quedaran al voltant dels 20 a 22ºC aquest dimecres en la majoria de casos i tindrem un ambient molt suau tot i el sol. Fins i tot, per sota de la mitjana que tocaria per les dates. Tot i això, a les comarques de Girona, el vent de ponent farà disparar els termòmetres fins a valors pròxims als 25ºC altra vegada. Aquest canvi de temps obrirà la porta a un nou episodi de pluges.

Dijous, 'temporalet' de pluges

Aquest pròxim dijous arribarà un nou episodi de pluges del Mediterrani acompanyat de vents de sud-est, sembla que plourà a molts indrets, però no grans quantitats de precipitació. En general, de 10 a 30 litres/m². El que si serà destacable serà un nou descens contundent dels termòmetres i la neu podria tornar als cims del Pirineu, tot plegat s'haurà de seguir de ben a prop. Demà us donarem més detalls de la distribució d'aquestes pluges, però a continuació, us adjuntem un mapa dels acumulats que preveuen alguns models.

Mapa d'acumulació de pluja prevista pel model americà 'GFS'
Registres de precipitació acumulats previstos per aquest pròxim dijous 14 de maig | Meteociel
 

El temps a Barcelona

Ambient una mica més càlid aquest dimecres amb algun ruixat al matí i més sol amb intervals de núvols a la tarda a Barcelona. Tot plegat, a l'espera d'un nou episodi de pluges de cara a dijous que portarà una nova davallada contundent dels termòmetres.

El temps a Tarragona

Els núvols del matí i alguns ruixats, deixaran pas a una tarda de molt més sol i amb temperatures sense grans canvis aquest dimecres a la ciutat de Tarragona. Temperatures màximes que quedaran per sota dels 20ºC i mínimes sense canvis.

El temps a Girona

Dimecres assolellat a la ciutat de Girona. Tot plegat amb temperatures més altes que s'aproximaran de nou als 25ºC. Els ruixats podrien arribar de cara a primeres hores de la jornada però deixant pas a molt més sol al llarg del matí.

El temps a Lleida

Ambient molt suau a la ciutat de Lleida aquest dimecres amb valors que quedaran al voltant dels 20ºC. Temperatures per sota del que tocaria per l'època. Molts núvols i alguns ruixats durant el matí, poca cosa.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps vindrà marcat per un ambient una mica més càlid aquest dimecresamb algun ruixat al matí i més sol amb intervals de núvols a la tarda. Tot plegat, a l'espera d'un nou episodi de pluges de cara a dijous que portarà una nova davallada contundent dels termòmetres.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana el temps vindrà marcat per un ambient una mica més càlid aquest dimecres amb algun ruixat al matí i més sol a la tarda. Tot plegat, a l'espera d'un nou episodi de pluges de cara a dijous que portarà una nova davallada contundent dels termòmetres.


Comentaris

envia el comentari