YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La calor toca fons amb el dia atípicament més 'fresc' del mes: El Temps a Catalunya el dimecres 15 de juliol

Les TºC encara seran més fresques aquest matí de dimecres, però ja es veu la tornada de la calor de ple estiu

Albada des del Puigsagordi amb boires al fons de la plana de Vic
Aquest dimecres tindrem el matí més fresc del que portem de Juliol a molts indrets i amb boirines a l'interior | Carles Illa

Els ruixats i les tempestes d'aquest dimarts s'han repetit a molts indrets de Catalunya, sobretot de l'interior, i localment ho han tornat a fer amb ràbia i alguna calamarsada puntual en alguns punts, amb una clara refrescada allà on ha descarregat amb força. Aquest fet, farà que tinguem una nova nit ben fresca a tot l'interior del territori català. Aquest dimecres, 15 de juliol, el temps seguirà amb la tendència a estabilitzar-se més, però el més destacable seran les baixes temperatures que tindrem a primeres hores i és que refrescarà i força. Fins i tot, alguns indrets del litoral nord, podrien baixar dels 20ºC i, a l'interior per sota dels 15ºC. Al llarg de la tarda, es repetiran els ruixats i les tempestes una jornada més, però sent ja més locals a zones del Pirineu i comarques de Girona i no seran tan extenses.

Les tempestes de tarda no desapareixen

Així doncs, aquests dimecres, 15 de juliol, començarà altre cop amb sol a molts indrets però també boirines matinals i ambient fred per ser juliol a l'interior. Al llarg del dia, les temperatures es recuperaran a l'hora que aniran creuant bandes de núvols alts i prims. Les nuvolades de tarda tornaran a deixar de nou ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu i al voltant de les Guilleries i serralada transversal, però seran menys intensos i extensos que els del dilluns i aquest passat dimarts.

Les temperatures quedaran molt curtes durant el dia, en general, per sota dels 30ºC, amb calor molt confortable. La majoria de màximes es mouran entre els 24ºC i els 28ºC. Tramuntana i mestral forts al matí, però aniran desapareixent al llarg de la jornada.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dimecres 15 de juliol del 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimecres | Catalunya Diari

Restes de ruixats

De cara a dijous, de nou serà una jornada molt fresca i amb ambient atípic de juliol, però a l'interior ja hi farà més sol i començaran a pujar les temperatures. En canvi, a la costa i prelitoral, especialment de Barcelona i Girona, els núvols baixos faran la guitza durant bona part de la jornada i també provocaran que les temperatures màximes quedin ben frenades, al voltant dels 26ºC amb una possibilitat de xàfecs que no desapareix en aquests indrets. Això si, serien més aviat febles i inconnexos. A la resta, ja es podran superar puntualment els 30ºC, especialment cap a l'Ebre i pla de Lleida on farà més sol

Torna l'estiu més dur

A partir del cap de setmana, la situació canviarà radicalment. L'estiu típic de la canícula s'imposarà clarament amb unes temperatures que pujaran clarament, acompanyades d'un temps altre cop molt més càlid, estable i estiuenc, amb sol arreu i nits de més mal dormir i xafogoses a la costa. De cara a diumenge fins i tot, la calor podria tornar a ser altre cop molt intensa, amb valors superiors als 35ºC a ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre. 


Comentaris

envia el comentari