Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

L’onada de calor encara ha de tocar sostre, ambient asfixiant amb més de 40ºC

Les TºC encara pujaran més fins al cap de setmana amb moltes màximes entre els 35ºC i 40ºC. Alerta vermella a diverses comarques per calor extrema

L’onada de calor no dona treva i anirà a més aquest dimecres, 15 de juny, però encara ha de tocar sostre. Les temperatures pujaran una mica més i abans del cap de setmana ens mourem entre els 35º i 40º a molts punts de Catalunya. La pitjor part se l’endurà la zona de Ponent, amb 42ºC o més i diverses alertes vermelles activades per calor extrema.

Sembla que els termòmetres no començaran a baixar  fins a finals del cap de setmana amb calor insuportable durant força dies. Una situació que no cal dir que és totalment atípica quan encara ens trobem a la primavera. De fet, hi ha estius en què no assolim aquestes xifres tan extremes, i atenció també amb les nits tropicals i de mal dormir.

Serà difícil superar l’onada de calor històrica del juny del 2019, però la diferència és que llavors ja era estiu, i ara som a primavera. Tocarà avaluar bé les dades quan puguem respirar millor per veure si hem batut rècords. Tot plegat amb sol, pols en suspensió, calitja i noves nuvolades de tarda amb alguns xàfecs al Pirineu, ports i interior nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calor desbocada

Les temperatures no tenen sostre i aquest dimecres pujaran una mica més en conjunt amb ambient insuportable. La majoria de màximes es mouran entre els 33º i 38º a l’interior i prelitoral, però fins a 40º o 41º a Ponent. A la costa quedaran una mica més baixos aquests valors, però amb molta xafogor pesada.

Atenció també amb les nits tropicals, ja que no només s’estan vivint aquests dies a la costa. Moltes zones del sud, prelitoral i també de Ponent viuran nits seguides pel damunt dels 20º amb molts problemes per dormir. Paciència perquè encara queden dies amb aquesta situació excepcional.

Pols en suspensió

Pel que fa a l’estat del cel, seguirem amb la presència de pols en suspensió i calitges al cel de tot Catalunya. També creuaran alguns núvols prims, però en conjunt el sol radiant dominarà i accentuarà la sensació asfixiant. Nuvolades de tarda a muntanya amb alguns xàfecs al Pirineu, Ports i interior nord-est, principalment.