Imatge d'una sortida de sol entre núvols al Moianès

Més nits d’insomni, cel poc lluït, poca aigua… el temps segueix encallat

La calor i xafogor molt pesada seguiran en un dimecres amb pocs canvis. Els propers dies arribaran novetats, però menys importants del que semblaven inicialment

Molta gent s’ha queixat sobretot la darrera nit per la forta xafogor amb mínimes d’entre 21º i 25º a molts punts de la costa i prelitoral. Una situació que fa molt difícil poder dormir i que es mantindrà la propera matinada. Els vents reescalfats del sud, el cel ennuvolat, la influència d’un mar molt calent ara mateix i la humitat ens deixaran una nova nit d’insomni.

De fet, aquest dimecres, 15 de setembre, seguirem amb un temps molt semblant i encallat. Per tant, això es traduirà en un cel enterbolit i mig ennuvolat, ben poca aigua i massa calor per l’època. Tocarà suar de valent una jornada més al litoral i prelitoral, on la sensació de xafogor superarà de nou els 35º.

Tan sols esperem algunes tempestes de nit al Pirineu i Prepirineu i alguna gotellada dispersa a la resta. També hi haurà alguns xàfecs de tarda a la mateixa zona, oest de Catalunya i altres zones de muntanya. No es descarta de matinada alguna tamborinada passatgera a punts de la costa.

Els mapes rebaixen els canvis dels propers dies provocats per la borrasca atlàntica. Tot i això, entre dijous i el cap de setmana els ruixats dispersos arribaran a més comarques i les temperatures baixaran a poc a poc.

Calor, xafogor i nits d’insomni

Pel que fa a les temperatures, tornarem a tenir una nit i matinada molt difícils de suportar a la costa i prelitoral. La combinació de les circumstàncies que comentàvem deixarà una nova nit d’insomni amb moltes mínimes de 20º a 25º i forta xafogor. L’ambient nocturn també serà atípicament suau a la resta de Catalunya, però s’hi podrà dormir molt millor.

De dia seguirem amb una calor atípica per l’època i molta xafogor a prop de mar. Les sensacions de xafogor superaran els 30º en aquests punts. Màximes de 27º a 32º en conjunt, més altes a punts del prelitoral i més aixes al Pirineu i Altiplà Central.

Alguns ruixats, però poca aigua en general

Si ens fixem en l’estat del cel, de nit i matinada cauran algunes tempestes localment fortes a la cara sud del Pirineu i Prepirineu. No es descarten també alguns xàfecs aïllats o gotellades disperses a la resta. De fet, podria generar-se alguna tamborinada passatgera a zones costaneres, sobretot entre Tarragona i Barcelona.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Durant el dia, el cel continuarà mig ennuvolat o enterbolit pel pas de núvols alts i prims i alguns núvols baixos. A la tarda es repetiran alguns xàfecs al Pirineu i Prepirineu, però també als Ports i altres zones de muntanya. Seran dispersos i els més probables s’esperen al prelitoral i interior nord-est.

Ben poca aigua en una nova jornada seca a la majoria de comarques pel que fa a les precipitacions. Allà on plogui, ho farà amb presència de fang que ho deixarà tot brut.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Es desinflen els canvis

Els últims mapes rebaixen l’afectació de la borrasca atlàntica a Catalunya. Per ara, sembla que sobretot entre dijous i divendres arribarien xàfecs a més comarques. Unes precipitacions que serien disperses i poc destacables, mentre que tot plegat aniria a la baixa al llarg del cap de setmana.

Això aniria acompanyat d’un canvi de vent i, per tant, d’una baixada de temperatures. No obstant, aquest descens seria progressiu i a la costa és on menys es notarà. Tot i això, sembla que podrem respirar una mica millor de cara a la segona meitat de la setmana.