Imatge d'un cel rogent al Moianès

Comença la gran i atípica escalada de les temperatures: Temps a Catalunya el dimecres 16 de febrer del 2022

L’ambient serà poc normal per trobar-nos a mitjans de febrer amb pic càlid a les portes del cap de setmana. Quedaran restes de mestral al sud i també ruixats al Pirineu

L’ambient una mica més hivernal de les últimes hores té les hores comptades a partir d’aquest mateix dimecres, 16 de febrer. Els mapes mantenen una pujada clara de les temperatures els dies vinents amb un ambient atípicament primaveral avançat per l’època. Aquest any l’hivern ens està passant molt de puntetes i sense pena ni glòria.

En aquest sentit, la majoria de màximes ja es mouran entre els 15º i 20º, més baixes al Pirineu i lleugerament més altes al sud. Encara quedaran restes de mestral al sud i una mica de vent al nord de l’Empordà. També arribaran noves precipitacions al Pirineu, sobretot a la cara nord, on la cota de neu es dispararà dels 1200 als 1900 metres.

A la resta hi haurà intervals de núvols que entelaran el cel en diversos moments amb molts cels rogents, algun plugim a l’Empordà. La inestabilitat serà història dijous, a l’espera d’un pic càlid a les portes del cap de setmana. Esperem que divendres les màximes assoleixin o superin els 20º a diverses comarques.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 16 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 16 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Escalada de TºC

Pel que fa a les temperatures, començaran a pujar amb ganes ja aquest dimecres en conjunt. L’ascens més important dimecres l’esperem al Pirineu i interior de l’Ebre amb un ambient poc fred per les dates. Moltes màximes es mouran entre els 15º i 20º, més baixes al Pirineu i més altes al sud, amb nit de fred encara més moderat.

Restes d’inestabilitat

Si ens fixem en l’estat del cel, quedaran restes d’inestabilitat en forma de vent de mestral encara al sud del país. A més, hi haurà noves precipitacions al Pirineu, sobretot a la cara nord, amb cota de neu que es dispararà dels 1200 als 1900 metres. A la resta tindrem intervals de núvols alts i prims, més abundants fins a primeres hores de la tarda amb molts cels rogents.

No es descarta algun plugim puntual fora del Pirineu, bàsicament a l’Empordà. A partir de dijous tindrem molta més calma meteorològica i els termòmetres tocaran sostre fins divendres. Serà llavors quan es preveuen més de 20º a diverses comarques, sobretot de la costa i sud.