Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Gavà, Baix Llobregat

Segueix el temps mogut, però canvis sobre la pluja que caurà: Previsió a Catalunya el dimecres 16 de març

La borrasca Celia seguirà aportant-nos molts núvols, cels marronosos i vent, però la pluja quedarà més al sud. La propera gran tongada d’aigua es faria esperar

El temps seguirà mogut de cara a les properes hores a causa de la borrasca Celia que afecta tota la península Ibèrica. Per tant, aquest dimecres, 16 de març seguirem amb força núvols, pols en suspensió i ventades, tot i que el vent perdrà extensió. Aquesta vegada bufarà de gregal i es concentrarà a la costa i punts del prelitoral, localment intens al mar.

No es descarta algun ruixat local o plugim acompanyat de fang, bàsicament al nord-est i a l’Ebre, però ben poca cosa. A diferència del que marcaven els mapes dies enrere, ara sembla que la nova tongada de pluges es quedarà més al sud del Mediterrani. Dijous hi hauria més precipitacions, però menys generals del que s’esperava i concentrades sobretot al sud.

Un canvi que s’explica pels girs dels vents de llevant a gregal, cosa que a casa nostra arrossega les precipitacions cap al sud. El cap de setmana mantindríem aquesta tònica, però amb l’anticicló ben lluny i amb marge per a canvis en la previsió. El vent de gregal farà baixar més els termòmetres, a l’espera que la setmana vinent la pluja pugui tornar a ser extensa i abundant.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 16 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 16 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Segueix el temps mogut

Pel que fa a l’estat del cel, el temps seguirà mogut dimecres amb força núvols i un vent que girarà a gregal. Per tant, la ventada serà molt menys extensa, però es deixarà sentir a la costa i alguns punts del prelitoral. D’aigua n’esperem ben poca, tan sols algun ruixat molt local o plugim al nord-est i a l’Ebre, bàsicament.

També hi haurà moments per algunes clarianes, sobretot a l’interior, amb núvols que circularan a gran velocitat com més a la costa. No es descarten alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu de Lleida, sobretot a la cara nord. En definitiva, un temps poc lluït, però amb aigua que quedarà més al sud del Mediterrani arrossegada pel vent de gregal.

Temperatures avall

Si ens fixem en les temperatures, baixaran més de forma general, sobretot les màximes i a l’interior i Pirineu. El descens pot ser més marcat a la cara nord del Pirineu amb mínimes que es registrarien a última hora. Molts valors diürns es mouran entre els 12º i 18º, localment més alts al sud, amb fred molt moderat de nit.

Més canvis a la vista

De cara als dies vinents, sembla que seguirem amb aquesta tendència de vents de gregal i temps mogut. Això farà que segueixi la nuvolositat, però amb pluja poc extensa i més probable al sud de Catalunya. Per ara, els mapes situen la propera forta tongada de pluges la setmana vinent, però tot plegat ho haurem d’anar seguint amb molta atenció.