La tardor fa ara marxa enrere i pot tardar més en arribar: Temps a Catalunya el dimecres 16 de setembre

Seguiran arribant intervals de núvols i alguns ruixats dispersos i locals, però la baixada de temperatures sembla que no vol acabar d’arribar

Imatge d'una sortida de sol de cel rogent al Garraf
S'esperen pocs canvis en el temps aquest dimecres | @Ely_Sunsets

El temps seguirà marcat aquesta setmana per les borrasques atlàntiques que, com ja ha passat dimarts, aquest dimecres, 16 de setembre, portarà a Catalunya alguns intervals de núvols poc importants i que no impediran gaudir de bones i llargues estones de sol. Tot plegat amb calor, xafogor i més xàfecs de tarda en àrees de muntanya.

Els darrers mapes rebaixen molt els ruixats i la baixada de temperatures de cara a finals de setmana, fent que l’ambient de tardor encara tardi en arribar. No obstant, s’haurà d’anar seguint amb atenció la borrasca, ja que els models no s’acaben de posar d’acord i hi poden haver canvis importants.

Sol i núvols amb alguns ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, el sol lluirà amb més ganes que no pas dimarts i tan sols seguiran creuant bandes de núvols alts i prims inofensius. A més, hi haurà alguns núvols baixos o boires matinals a la Costa Brava. Les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes en àrees de muntanya i cauran ruixats i tempestes dispersos a punts del Pirineu, Prepirineu, àrea del Montseny, muntanyes de Tarragona i els Ports.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de setembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Calor i xafogor

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran sense grans canvis amb un ambient pesat d’estiu al centre del dia. La calor i la xafogor seran protagonistes, especialment a prop de la costa. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º a la costa i Pirineu, però a la resta es poden superar aquestes xifres, inclús fregant els 35º a Ponent i la vall de l’Ebre.

Molta incertesa els propers dies

Els mapes del temps no paren de canviar dia rere dia i, si bé a principis de setmana semblava que venien pluges i fresca, ara aquestes possibilitats s’allunyen. La borrasca atlàntica es quedaria més lluny de nosaltres i tan sols ens enviaria alguns ruixats febles i dispersos a l’oest i al Pirineu, mentre que els termòmetres es mantindrien força càlids.

Haurem d’anar seguint amb molta atenció possibles canvis en la previsió dels propers dies, però sembla que l’ambient de tardor, estació que arriba la setmana vinent, encara es farà esperar a Catalunya.  


Comentaris

envia el comentari