Clara millora del temps, però no a tot arreu: Temps a Catalunya el dimecres 17 de juny del 2020

L'ambient estiuenc començarà a guanyar protagonisme lentament, però a les comarques de Girona es mantindran els ruixats i les tempestes
Cumulonimbus davant de la costa central
Les tempestes de tarda tornaran a ser les protagonistes a les comarques de Girona, amb més sol a la resta | Arxiu

Després d’un dimarts passat per aigua a moltes comarques, aquest dimecres el temps millorarà clarament a gran part del territori català, però l’excepció serà cap a les comarques del nord de Barcelona i Girona, on de nou, es repetiran xàfecs de tarda i que localment podrien ser intensos. Puntualment, també podran aparèixer a altres indrets del Pirineu, als Ports i al prelitoral, però de forma més inconnexa. Amb l’obertura de més clarianes les temperatures diürnes faran un clar salt cap amunt.

Més sol, però els xàfecs no desapareixen

Aquest dimecres, 17 de juny, ens llevarem amb un ambient fresc a gran part de Catalunya amb temperatures altre cop molt per sota dels valors que tocarien per l’època. A primeríssimes hores, encara podria quedar algun ruixat a la costa central que pugui caure de matinada, però amb tendència a desaparèixer. A la resta farà sol, amb intervals de núvols que es faran més espessos amb el pas de les hores a les comarques de Girona. La tramuntana s’imposarà durant bona part del matí al nord de l’Alt Empordà, juntament amb el mestral a les Terres de l’Ebre, però perdran força i acabaran desapareixent al migdia.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 17 de juny del 2020
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres a Catalunya | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, es mantindrà el sol a ponent i gran part de l’interior, però els ruixats i les tempestes tornaran a ser els protagonistes en molts indrets del Pirineu i sobretot a les comarques de Girona, on puntualment podrien tornar a descarregar amb ràbia, així com al voltant dels Ports. Amb més sol, les temperatures diürnes es recuperaran a molts indrets, excepte a les comarques de Girona, on es mantindrà un ambient molt fresc per l’època. En aquest sentit, el SMC (Servei Meteorològic de Catalunya) ha activat diversos avisos per intensitat de pluja superior a 20 litres/m² en 30 minuts al quadrant nord-est.

Mapa d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya
Avisos per intensitat de pluja superior a 20 litres/m² en 30 minuts a les comarques de Girona | Meteocat

L’estiu anirà imposant-se, però lentament

Aquest dijous tornaran a baixar les temperatures i hi haurà més ruixats i tempestes que afectaran molts indrets altre cop, una situació que es repetirà de cara a divendres, però ja amb temperatures més altes. Tot sembla indicar que de cara al pròxim cap de setmana la calor d’estiu ja arribaria i per quedar-se amb nosaltres definitivament.


Comentaris

envia el comentari