Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor

Calor atípica sense treva i possibles rècords a la vista: Temps a Catalunya el dimecres 18 de maig del 2022

Les temperatures aniran pujant cada dia una mica més i tocaran sostre a finals de setmana amb ambient tòrrid de dur estiu. Situació molt excepcional i sense pluges a la vista

La forta i excepcional calor sembla no tenir aturador i encara anirà a més aquest dimecres, 18 de maig. Esperem moltes màximes de 30º a 35º a l’interior, localment una mica més altes a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Tot plegat amb força sol, alguns núvols prims, boires costaneres, pols en suspensió i algun ruixat de tarda al Pirineu i interior nord-est.

Una dinàmica 100% d’estiu que encara s’accentuarà més de cara als dies vinents amb calor massa dura. L’ambient serà més propi de juliol que no pas de mitjans de primavera i no es descarten alguns rècords. Serà sobretot durant el segon tram de la setmana quan els termòmetres tocaran sostre i es poden arribar a fregar els 40º a Ponent.

També s’assoliran o superaran els 35º a molts punts de l’interior i del prelitoral. Sense cap mena de dubte, es tracta de valors totalment fora de lloc al mes de maig. Una calorada molt excepcional per l’època amb més pols en suspensió que mantindrà lluny les pluges els dies vinents.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 18 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 18 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Més calor

Pel que fa a les temperatures, encara pujaran una mica més aquest dimecres i la calor serà ben intensa. La majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º a l’interior i prelitoral, localment més altes a Ponent i interior de l’Ebre. Tan sols quedaran lleugerament per sota a la costa i en zones de muntanya.

Per tant, seguim amb una dinàmica totalment excepcional per l’època amb calor més pròpia de juny que de maig. De nit farà poca fresca, fins i tot suavitat a prop de la costa, on la xafogor serà cada vegada més pesada. Aquesta serà la dinàmica els dies vinents, amb un ambient cada cop més tòrrid.  

Alguns xàfecs de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol seguirà sent el protagonista amb el permís d’algunes bandes de núvols prims inofensius. Més nuvolades de tarda amb alguns xàfecs locals al Pirineu i interior nord-est, localment amb tempesta. Poca cosa en una jornada aprofitable en conjunt, més pols en suspensió i noves boires costaneres.

Rècords a la vista

De cara als dies vinents, les temperatures encara pujaran més, sobretot pel que fa al cap de setmana. Serà llavors quan es poden assolir els 40º de forma puntual a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. Una situació totalment fora de lloc que pot deixar alguns rècords de calor en un mes de maig.