Canvi radical de temps amb l’adeu a la gota freda: Previsió a Catalunya el dimecres 18 de març del 2020

El sol dominarà arreu i les temperatures màximes pujaran encara més amb ambient més suau. Hi haurà tempestes de tarda al Pirineu. Dia per aprofitar als balcons, terrasses i jardins de casa

Sortida de sol entre núvols al Delta de l'Ebre
El sol tornarà a dominar a partir d'aquest dimecres | Agustí Descarrega

El temps canviarà de forma radical a Catalunya aquest dimecres, 18 de març, amb la retirada de la gota freda i la llevantada que, després de deixar pluges generals i localment abundants, deixaran pas a una jornada assolellada arreu i amb temperatures màximes que pugen més amb ambient més suau al centre del dia. A la tarda hi haurà ruixats i tempestes al Pirineu. De cara al cap de setmana arribaran alguns canvis. 

Torna el sol radiant

Tot i que de matinada encara hi haurà alguns intervals de núvols, la tendència serà que el sol radiant s’imposi a tot el territori amb un dia radiant després de moltes hores consecutives de núvols. Un dia per aprofitar si tenim balcó, terrassa o jardí per prendre el sol a casa. A la tarda creixeran nuvolades a punts de muntanya que deixaran ruixats i alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu, especialment als de Girona.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

TºC màximes cap amunt

Pel que fa a les temperatures, les mínimes baixaran més i l’ambient d’hivern es deixarà notar més de matinada i a primeres hores si traiem el cap o els braços per la finestra. Els valors nocturns es mouran entre els 5º i 10º en general, però quedaran més curts al Pirineu i Prepirineu, tot i que sense previsió de glaçades.

Si ens fixem en les màximes, la majoria del territori registrarà entre 16º i 21º amb un ambient clarament suau que acompanyarà per fer bugades, prendre el sol o ventilar la casa. Els registres seran una mica més baixos al Pirineu, però amb poques excepcions.

Nous canvis el cap de setmana

La calma dominarà els següents dies, amb força sol, alguns núvols baixos a la costa i ruixats de tarda en algunes zones del Pirineu. De cara al cap de setmana, sembla que els núvols aniran a més i cauran alguns xàfecs dispersos, tot i que sembla que tot plegat seria poc important. Les temperatures recularan una mica.

El temps a Barcelona

El temps serà força radiant a la capital catalana aquest dimecres amb el sol com a gran protagonista i tan sols restes d’alguns núvols fins al matí. Temperatures màximes una mica més altes.

El temps a Tarragona

Calma absoluta aquest dimecres també a la ciutat de Tarragona, amb sol radiant arreu tot i restes de núvols fins al matí, tot i que a la zona de l’Ebre poden persistir una mica més. Ambient suau al migdia.

El temps a Girona

Dia molt tranquil aquest dimecres a la ciutat de Girona amb el sol com a gran protagonista però amb nuvolades de tarda en zones de muntanya que deixaran algun ruixat al voltant del Ripollès. TºC més altes.

El temps a Lleida

Dia radiant aquest dimarts a la ciutat de Lleida amb sol arreu sense excepcions i temperatures que pugen encara més de dia amb màximes voltant els 20º. No obstant, a primeres hores farà més fred.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també estarà molt calmat aquest dimecres amb el sol com a gran protagonista i temperatures que, tot i ser més fredes al matí, pujaran al migdia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana tindrem una jornada de dimecres molt tranquil·la marcada per l’ambient assolellat i l’augment de les temperatures màximes. A primeres hores farà més fred.


Comentaris

envia el comentari