Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Ambient primaveral totalment fora de lloc i s’agreuja la sequera: Temps a Catalunya el dimecres 2 de febrer

Les TºC pujaran encara més i els migdies seran massa suaus per l’època. Anticicló per dies amb una nova jornada radiant i menys vent

El temps s’està començant a tornar una mica boig i aquest dimecres, 2 de febrer, la primavera ens vindrà a saludar. Esperem una clara pujada de les temperatures amb ambient massa suau per l’època al migdia a tot arreu. Esperem la majoria de màximes entre els 15º i 20º, però fins i tot seran localment més altes a punts del sud o la costa.

Un desgavell tèrmic que també viurà un fort contrast tèrmic entre el dia i la nit, tot i que també pujaran les mínimes. A molts punts de l’interior i del Pirineu passarem de les glaçades matinals a migdies de màniga de camisa, compte amb els refredats. Tot plegat amb sol radiant arreu, mestral fins al migdia a l’Ebre i tramuntana de més a menys a l’Empordà.

Els termòmetres tornaran a baixar de cara al cap de setmana, tot i que sense ambient molt hivernal. No hi ha manera que arribin pluges i seguirem allargant la greu sequera durant força dies.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 2 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 2 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

La primavera treu el nas

Pel que fa a les temperatures, pujaran clarament a tot Catalunya sense excepcions, tant de dia com de nit. El migdia serà sobtadament primaveral amb valors atípics per trobar-nos a principis de febrer. Esperem màximes d’entre 15º i 20º en conjunt, però localment se superaran lleugerament aquestes xifres a punts del sud i de la costa.

Compte amb el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit, tot i que les mínimes també tendiran a pujar. A diverses zones de l’interior i del Pirineu passarem de les glaçades matinals a migdies d’abril. Precaució amb els refredats, costarà decidir quina roba ens posem abans de sortir al carrer segons el moment del dia.

Calma absoluta i menys vent

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol radiant serà el clar protagonista arreu sense excepcions. No s’esperen núvols ni precipitacions a cap punt de Catalunya, tampoc a la cara nord del Pirineu. El mestral encara bufarà al sud fins al migdia, quan acabarà desapareixent, i la tramuntana anirà perdent força a l’Empordà.

Sense grans canvis a la vista

De cara als dies vinents, les temperatures viuran en una muntanya russa i, probablement, tornin a baixar cap al cap de setmana. No obstant, l’hivern quedarà una mica tocat als migdies i no es veuen pluges a la vista. Tot i alguna nuvolada o ruixat puntual, no s’esperen precipitacions, cosa que agreujarà encara més la sequera.