▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Millora el temps sense fer net del tot, a l’espera de possibles pluges: Previsió a Catalunya el dimecres 2

El sol dominarà dimecres amb calor semblant, però quedaran restes de ruixats a punts de Girona i de muntanya. Es va confirmant un canvi important els dies vinents

El temps de les últimes hores ha estat marcat pels ruixats i tempestes a diverses comarques, sobretot de l’oest i al Pirineu. Una situació que continuarà encara unes hores amb restes de xàfecs entre el vespre i nit de dimarts i la matinada de dimecres, cada cop concentrats més a prop de la costa.

Un cop passi aquesta tongada de ruixats, dimecres, 2 de juny, serà un dia amb força sol, especialment com més a l’oest i sud. No obstant, quedaran restes de núvols al terç nord, amb alguns ruixats o plugims encara al nord-est a primeres hores i, de nou a la tarda, algun xàfec o tempesta al Pirineu i Prepirineu, sobretot el de Girona, així com a l’interior de les comarques gironines de forma més puntual. Tot plegat amb temperatures semblants o més baixes al nord, tot i que es manté la calor.

A poc a poc, els mapes van confirmant un canvi important de temps de cara al dissabte, quan podríem tenir una tongada de pluges generals amb una jornada passada per aigua. Una situació que haurem d’anar confirmant i perfilant els propers dies.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Millora el temps

Pel que fa a l’estat del cel, al matí encara hi poden haver alguns intervals de núvols a punts de la costa i, sobretot, al nord-est, on encara es podrien escapar algunes gotellades o ruixats febles, sobretot a primeres hores. També hi haurà boires i núvols baixos matinals en fondalades interiors i de muntanya. Més sol en conjunt.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 2 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, tornaran a créixer nuvolades a punts de muntanya que deixaran xàfecs i alguna tempesta al Pirineu i Prepirineu, principalment de Girona, però no es descarta algun ruixat molt aïllat a l’interior del nord-est i en àrees prelitorals. El sol dominarà a la majoria de zones, especialment com més al sud i Ponent, tot i el pas de núvols alts i prims.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 2 de juny del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

javascript:;

Alguns canvis en les temperatures

Si ens fixem en les temperatures, seguiran semblants o baixaran una mica al nord de Catalunya. Tot i això, la calor moderada seguirà a la majoria de comarques al migdia. Moltes màximes es mouran entre els 23º i 28º, localment més altes a Ponent i l’interior de l’Ebre. No obstant, quedaran més curtes al Pirineu, comarques del nord-est i en trams de la costa.

Possibles pluges generals

Totes les mirades estan posades al possible canvi important de temps a partir de divendres, però sobretot dissabte. Si els mapes no canvien, el primer dia del cap de setmana podria ser passat per aigua amb pluges generals i alguna tempesta intensa. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i que anirem confirmant i perfilant en properes previsions.


Comentaris

envia el comentari