Imatge d'un nen en un dia plujós de tardor

Molt pendents de com ens afectarà l’arribada d’una borrasca polar: Temps a Catalunya el dimecres 2 de març

Dimecres ja cauran els primers ruixats, però els dies vinents poden arribar més pluges, neu i, sobretot, una clara baixada de les temperatures. El març ens retornarà l’hivern de cop

El temps sembla que s’hagi invertit i, després d’un febrer força primaveral, sembla que l’hivern repuntarà clarament els dies vinents. L’arribada d’una borrasca polar provocarà canvis significatius a Catalunya, sobretot el cap de setmana. Una situació una mica complexa que haurem d’acabar d’acotar en properes previsions.

De moment, aquest dimecres, 2 de març, ja es complicarà una mica el temps amb més intervals de núvols, sobretot a la meitat nord. Més sol sempre com més al sud, mentre que a la tarda arribaran precipitacions a diverses comarques. Esperem xàfecs al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona.

No es descarta alguna tempesta localment forta i acompanyada de calamarsa, sobretot al nord-est, precaució en les sortides de feines i escoles. Les temperatures es mantindran semblants, però pujaran al nord-est i baixaran a la cara nord del Pirineu. De fet, en aquesta última zona la cota de neu anirà baixant i passarà dels 1600 metres al matí als 1400 a la tarda.

Dijous serà un dia d’impàs sense descartar algun plugim o ruixat local, mentre que estem molt atents pel que pugui passar a partir de divendres. Amb els mapes actuals, sembla que entre dissabte i diumenge podria ploure amb ganes a molts punts. Una situació incerta que dependrà de la posició final de la borrasca i que, per tant, haurem d’anar confirmant.

Tot plegat amb una claríssima baixada de les temperatures que ens retornarà l’ambient plenament hivernal el cap de setmana. Serà llavors quan la majoria de màximes es mouran entre els 9º i 14º, clarament més baixes al Pirineu. La cota de neu també es desplomarà per sota dels 1000 metres al Pirineu i tornaran el mestral i la tramuntana.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 2 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 2 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Primers canvis dimecres

De moment, aquest dimecres ja arribaran els primers canvis en el temps en forma de ruixats. En aquest sentit, serà a la tarda quan els xàfecs apareixeran al Pirineu, Prepirineu i entre Barcelona i Girona. No es descarta alguna tempesta localment forta i amb calamarsa, sobretot al nord-est, precaució a les sortides d’escoles i feines.

Jornada de cel més variable amb intervals de núvols en conjunt, però més sol i calma com més al sud i Ponent. La cota de neu anirà baixant a la cara nord del Pirineu i passarà dels 1600 matinals als 1400 a la tarda. També hi haurà algunes boires matinals en zones de l’interior del territori.

Alguns canvis de TºC

Si ens fixem en les temperatures, aquest dimarts es mantindran semblants a la majoria de comarques, però amb alguns matisos. Pujaran una mica més al nord-est al migdia, però baixaran de cop un cop plogui. A més, també baixaran a la cara nord del Pirineu, mentre que la matinada i primeres hores seran de fred més moderat.

D’aquesta manera, tornarem a repetir moltes màximes de 14º a 19º, però a la tarda refrescarà allà on plogui. De nit no hi haurà tantes glaçades i a primeres hores notarem que no fa el fred de l’anterior matinada. Tot plegat a l’espera d’un ambient clarament més hivernal el cap de setmana.