Imatge d'un llamp impactant en un municipi català

Nit moguda a l'espera d'una clara millora del temps: Previsió a Catalunya el dimecres 2 de setembre

Aquesta nit de dimarts a dimecres hi pot haver tempestes fortes al litoral central

El temps es complica aquesta nit de dimarts a dimecres, 2 de setembre, amb ruixats i tempestes que arribaran a molts punts de Catalunya entrada la matinada. Aquesta situació afectarà sobretot les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i nord de les de Tarragona, així com  també zones de la Catalunya central i sud de Girona aquestes primeres hores de la nit. Una situació una mica incerta que haurem d’anar seguint amb atenció, ja que no tots els mapes es posen d’acord. Per aquesta raó, les comarques litorals estan en alerta per possibles aiguats.

Alerta per fortes tempestes aquesta matinada

Hi ha molta incertesa al voltant de fins a on acabaran arribant les precipitacions, però per ara sembla que el plat fort se l’enduran a la tarda les comarques litorals de Barcelona i Tarragona, amb xàfecs i tempestes localment forts que poden superar els 20 litres/m² en 30 minuts. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per tempestes fortes en aquestes àrees:

Mapes d'avisos a Catalunya per aquesta matinada del dimecres 2 de setembre del 2020
Les xàfecs poden ser forts i anar acompanyats de tempesta al litoral central i sud | Meteocat

Calor molt frenada

Dimecres ja serà un dia molt més estable, pràcticament sense ruixats  a partir de mig matí i només es podria escapar alguna gotellada  al nord-est a la tarda. Pel que fa a les temperatures, es mantindran molt similars amb calor molt suportable en general. La majoria de màximes es mouran entre els 24ºC  i els  28ºC, potser arribant encara als 30ºC a Ponent o a l'interior de l'Ebre. La xafogor serà més marcada a la costa i tornaran les nits tropicals de més mal dormir.

Mapa del temps a Catalunya previst per aquest dimecres 2 de setembre del 2020
Els ruixats i les tempestes del litoral desapareixeran a mig matí i a la tarda es repetirà algun ruixat a l'interior | Catalunya Diari

Recuperem la calor d'estiu i sense pluges a la vista

De cara als següents dies, la calor anirà a més, amb la majoria de màximes entre 26ºC i els 30ºC. Farà ambient d’estiu, però molt més normal per l’època i suportable. Els xàfecs desapareixeran de gran part de Catalunya amb sol, i només algunes nuvolades de tarda al Pirineu que en prou feines deixaran algunes gotellades. El pròxim canvi destacable podria arribar a partir de diumenge, però tot plegat encara està massa lluny i s'haurà d'anar confirmant.