Imatge d'una sortida de sol al Prat de Llobregat

Últim dia de ‘baixada’ de TºC dimecres, l’onada de calor es tornarà a disparar

La calor i xafogor seguiran sent molt marcades, però sense els extrems de dies enrere. Preparem-nos pel tram final de setmana, serà molt tòrrid

La calor intensa no dona treva a Catalunya, però aquestes últimes hores no ha anat a més i, fins i tot, ha afluixat algun grau. Una tendència que es mantindrà de cara al dimecres, 20 de juliol, amb lleu descens encara a zones de l’interior i, sobretot, del Pirineu. Tot i aquests petits canvis als termòmetres, la calor i la xafogor es mantindran amb moltes màximes de 32º a 37º en conjunt.

Serà una petita treva (per dir-ho d’alguna manera) abans del nou embat de la històrica onada de calor. A partir de dijous i, especialment, el tram final de setmana, les temperatures es tornaran a disparar amb calor molt extrema. Moltes màximes es mouran entre els 35º i 40º al prelitoral i interior, però se superaran aquestes xifres en algunes comarques.

En definitiva, no hi ha manera que aquesta calor tan extrema i fora de lloc ens abandoni, amb un risc d’incendis forestals molt elevat. Tot plegat amb sol i algun ruixat de tarda aïllat aquest dimecres al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona. Ben poca cosa, amb l’esperança que a finals de la setmana vinent les temperatures puguin baixar ja amb més ganes.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 20 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 20 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Calor una mica menys extrema

Pel que fa a les temperatures d’aquest dimecres, baixaran fins i tot una mica més, bàsicament a zones de l’interior i sobretot al Pirineu. Moltes màximes de 32º a 37º i sense els extrems de 40º de dies enrere, però calor intensa igualment i xafogor marxada a la costa. També es mantindran les nits tropicals a moltes comarques, sobretot del litoral i prelitoral.

Una petita treva de la calor més escandalosa que tindrà les hores comptades, ja que les temperatures es tornaran a disparar. Això passarà a partir de dijous i, especialment, el cap de setmana amb valors molt tòrrids. Serà llavors quan es tornaran a assolir o superar els 40º a Ponent i altres zones de l’interior, ambient insuportable.

Algun ruixat de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol radiant seguirà dominant arreu, però a la tarda tornaran a créixer algunes nuvolades. Bàsicament apareixeran a punts de muntanya de la meitat nord i deixaran algun ruixat al Pirineu i Prepirineu, en principi de Girona. Poca cosa en una nova jornada seca a la majoria del país, i seguim sense veure pluges enlloc amb sequera extrema.