Més estiu arreu a l’espera del pic de calor: Temps a Catalunya el dimecres 20 de maig del 2020

Aquest dimecres les TºC ja superaran els 30ºC a més punts i la tramuntana reescalfada desapareixerà a últimes hores del dia

Sortida de sol des del Prat de Llobregat
El sol i la calor continuaran sent els clars protagonistes de la jornada | @Ely_Sunset

La massa d’aire càlid atípic per l'època es manté amb nosaltres i encara es perllongarà a casa nostra durant força dies més i farà que els termòmetres segueixin pujant al llarg d'aquesta setmana. Localment, aquest dimecres ja es poden superar els 30ºC a molts indrets de Ponent, interior de les terres de l'Ebre i prelitoral nord, on encara bufarà tramuntana reescalfada. Entre divendres i dissabte, els termòmetres tocaran sostre amb màximes pròximes als 35ºC en algunes raconades de la depressió de l'Ebre.   

La calor s'intensifica més

De cara a aquest dimecres, 20 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat, però amb un ambient menys fresc a primeres hores. Tot i això, aquesta fresca durarà poc. Les temperatures màximes s'assoliran a primeres hores de la tarda amb valors que s'aproximaran o superaran lleugerament els 30ºC tant a ponent, com a l’interior de les terres de l’Ebre i també el prelitoral de Girona, on encara bufarà tramuntana reescalfada fins a primeres hores de la tarda. La calor d'estiu serà la clara protagonista de la jornada.

Mapa del temps a Catalunya el dimecres 20 de maig de 2020
Previsió de símbols a Catalunya per aquest pròxim dimecres 20 de maig | Catalunya Diari

Al llarg de la tarda, creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu, on no es descarta alguna tímida gotellada a la tarda. El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya fins a últimes hores del dia. Els termòmetres pujaran clarament també al prelitoral i litoral central on han quedat més frenades aquest dilluns a causa de les marinades.

Es confirma el pic de calor a finals de setmana

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, quan les temperatures encara pujaran més i assoliran els màxims serà entre divendres i dissabte,  superant els 35ºC a les comarques de ponent com a l'interior de les terres de l’Ebre. Tot i això, sembla que aquesta segona calorada ja té data de caducitat. 

A partir del cap de setmana, podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, especialment a les acaballes del cap de setmana, faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i també xàfecs i tempestes. Tot plegat encara s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dimecres, els termòmetres pujaran més i s'assoliran els 26ºC. Temperatures mínimes cada cop més altes i el sol dominarà al llarg de tota la jornada. La xafogor es començarà a deixar sentir.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista d'aquest dimecres a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 25ºC, desapareix el mestral reescalfat.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, amb alguna nuvolada de tarda a mesura que avanci aquest dimecres. Les TºC podrien fregar també els 30ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Dimecres de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 30ºC. Més calor en dies posteriors i seguirà el cel completament serè i radiant.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també tornaran a ser els protagonistes de forma clara aquest dimecres. Les temperatures superaran els 25ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimecres també d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 25ºC al migdia.


Comentaris

envia el comentari