IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Últimes fuetades del temporal amb clara millora aviat: El temps a Catalunya el dimecres 22 d'abril del 2020

Les pluges encara seran abundants al llarg d'aquesta nit a tot el territori català, però cada cop es restringiran més a les comarques gironines aquest dimecres, quan acabaran desapareixent d'arreu a últimes hores de la jornada

Arc de Sant Martí després d'un ruixat al Vallès
S'acaba el temporal, però seguiran els xàfecs de tarda a molts punts els pròxims dies | Arxiu

El temporal de pluges ha arribat al seu clímax aquest dimarts, 21 d'abril, durant la tarda amb registres que superen els 100 litres/m² en una extensió considerable del territori català. Tot i això, els registres més significatius s'han concentrat a les comarques de Barcelona. Malgrat tot, encara ha de seguir plovent amb ganes a les comarques gironines tota aquesta nit, on seguiran acumulant litres/m². Les incidències han estat nombroses amb talls en carreteres i trens, inundacions, rius al límit i alguns desbordaments. Consulta aquí el seguiment de totes les incidències causades pel temporal. 

Quant al temps previst per les pròximes hores, s'espera que les precipitacions es mantinguin al llarg de tota la nit a gran part del territori, però les més intenses es restringiran cada cop més a les comarques de Girona. La situació marítima seguirà molt alterada al llarg d'aquest dimecres amb onades superiors als 3 metres. En total, es poden assolir registres que fregaran els 200 litres/m² en tot l'episodi, tant a les comarques de Barcelona com de Girona. El Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos activats per acumulacions de precipitació superiors als 100 litres/m²:

Mapes d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya
Avisos per acumulació de pluja superior a 100 litres/m² en 24 hores | Meteocat

Tot i això, al llarg de la tarda esperem que les precipitacions vagin clarament a menys arreu i fins i tot, es podrien obrir clarianes pel Pirineu a últimes hores de la jornada, unes clarianes que dijous s'estendran arreu del territori català. 

El temporal de llevant comença a amainar

Al llarg d'aquesta nit i matinada de dimarts a dimecres, les pluges encara seran molt intenses arreu, però al llarg del matí d'aquest dimecres, 22 d'abril, els cels ennuvolats es mantindran a tot Catalunya i les precipitacions, que encara seran força extenses durant el matí, tindran tendència a restringir-se cada cop més a les comarques gironines, on encara es poden acumular 50 litres/m² més dels que s'han acumulat. Al llarg de la tarda, les precipitacions s'aniran retirant mar endins i les clarianes aniran guanyant protagonisme de nord a sud a últimes hores del dia. Fins i tot, és probable que acabi fent sol al Pirineu a últimes hores de la jornada.

Mapa del temps del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dimecres 22 d'abril de 2020 | Catalunya Diari

Les temperatures no experimentaran grans canvis i es mantindran al voltant dels 16-17ºC al litoral, mentre que a l'interior i al Pirineu si que podrien pujar més durant el dia, a causa que es podrien obrir algunes clarianes durant la tarda. No seria d'estranyar que alguna raconada del pla de Lleida o interiror de les terres de l'Ebre es pogués acostar als 20ºC.

Segueix el temporal marítim dur

Pel que fa a l'estat de la mar, seguirà molt alterat especialment a la Costa Brava, on encara hi pot haver onades superiors als 3 metres d'alçada, especialment aquesta matinada de dimarts a dimecres. Al llarg d'aquest dimecres, a poc a poc, el mar anirà calmant. Tot i això, el Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos activats a gran part del litoral a causa del mal estat de la mar amb onades de fins a 2,5 metres).

Avisos del Meteocat per Estat de la Mar
Avís vermell per onades superiors als 2,5 metres a la Costa Brava aquest dimecres | Meteocat

Els ruixats no desapareixen

De cara als pròxims dies, la inestabilitat no desapareixerà. Malgrat s'espera una millora clara del temps durant la tarda d'aquest dimecres, dijous i divendres seguirà fent sol als matins, però els migdies i les tardes, vindran dominats pel ràpid creixement de nuvolades i els xàfecs i tempestes reapareixeran a molts punts de la meitat nord del país, especialment cap al Pirineu, on fins i tot seran fortes.

Tot i això, les temperatures aniran pujant dia si dia també a mesura que avanci la setmana amb un ambient cada cop més de plena primavera. Molts registres fregaran de nou els 25ºC cap a ponent o a l'interior de la vall de l'Ebre. A la costa, a causa de les marinades encara fresques, els termòmetres tornaran a quedar frenats al voltant dels 20ºC.

El temps a Barcelona

Dimecres que seguirà caracteritzat pel temporal de llevant a la capital catalana. Les pluges s'aniran retirant mar endins a mesura que avanci la jornada. Es podrien acumular més de 20 litres/m² al llarg de tota la jornada, sumats als més de 100 litres/m² que ja hi ha acumulats. Temperatures amb molt poques variacions.

El temps a Tarragona

La situació de llevant es mantindrà també a la ciutat de Tarragona durant el matí d'aquest dimecres protagonitzat pels cels ben ennuvolats i les pluges que a partir del migdia aniran desapareixent. Temperatures sense canvis.

El temps a Girona

Situació que seguirà molt complicada a la ciutat de Girona aquest dimecres, les pluges intenses es mantindran fins a primeres hores de la tarda i s'haurà d'estar al cas del cabal dels rius. A les Gavarres es preveuen acumulacions de pluja pròximes als 200 litres/m². Temperatures sense grans canvis.

El temps a Lleida

A la ciutat de Lleida seguirà sent dels indrets on plourà menys de Catalunya. Tot i això, hi plourà durant bona part de la nit i matí. A la tarda deixarà de ploure i s'obriran clarianes, tot i que no es descarta algun ruixat de nou. Temperatures lleugerament més altes.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també estarà caracteritzat per la llevantada. Tot i això, les pluges s'aniran retirant mar endins a mesura que avanci la jornada. Es podrien acumular més de 20 litres/m² al llarg de tota la jornada, sumats als més de 100 litres/m² que ja hi ha acumulats. Temperatures amb molt poques variacions.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana, el temps també estarà caracteritzat per pluges. Tot i això, s'aniran retirant mar endins a mesura que avanci la jornada. Es podrien acumular més de 20 litres/m² al llarg de tota la jornada, sumats als més de 100 litres/m² que ja hi ha acumulats. Temperatures amb molt poques variacions.


Comentaris

envia el comentari